Najnovije vesti

VELJA NEVOLJA REKETIRAO BAKU PRASETA: Debele pare je uzimao na RAZNIM ŠEMAMA, imao je i ZLATNU KOKU NA ESTRADI
Foto: Nemanja Nikolić

MALO ĆE DA ROBIJA

VELJA NEVOLJA REKETIRAO BAKU PRASETA: Debele pare je uzimao na RAZNIM ŠEMAMA, imao je i ZLATNU KOKU NA ESTRADI

Crna Hronika
16:34h

Partizanova navijačka grupa "Principi", za koju se pretpostavlja da je pod kontrolom Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja dala je na Instagram nalogu otvorenu podršku reperu Stefanu Đuriću Rasti, koji se nedavno sa tužilaštvom nagodio da dobije samo godinu dana kućnog zatvora.

Reperova slika je na nalogu grobara objavljena uz poruku "Free Rasta" ("sloboda za Rastu"). Podsetimo, on je uhvaćen sa čak 560 grama skanka, pa je tužiocima priznao da je drogu držao za ličnu upotrebu, mada količina koja je nađena ukazuje da je bila namenjena preprodaji.

Prema saznanjima medija, ekipa Velje Nevolje je i u ovaj slučaj umešala prste i pripomogla da Rasta dobije samo kućni zatvor. Naime, Belivuk i njegova ekipa su navodno duže vreme reketirali Rastu, tačnije nametnuli su mu svoje obezbeđenje, koje je debelo plaćao. Kako ne bi ostali bez pozamašnih prihoda i estradne zlatne koke, ekipa je učinila sve da repera spase dugogodišnje robije, koja bi mu sledovala ukoliko bi se na suđenju dokazalo da je narko-diler.

Inače, prema izvorima iz policije, jedan od vođa "kavčana" reketirao je i poznatog jutjubera Baku Praseta, ali i mnoge ugostitelje u Beogradu, a na meti su mu bili i investitori koji su morali da mu daju određen broj stanova u novogradnji da bih ih ostavio na miru.

Marko Nicović želi da poruči pravosudnim organima da blagim i neprimerenim kažnjavanjem prestupnika, a pogotovo javnih ličnosti, šalju pogubnu poruku za mlade.

"Tinejdžeri će po primeru Raste i njemu sličnih da budu ubeđeni da je olako razviti biznis s travom i upustiće se u dilerske vode olako jer će im se učiniti lepo da budu traženi po gradu i lako zarađuju pare", objasnio je Nicović.

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, smatra da tužilaštvo nije smelo da preinači Đurićevo krivično delo.

"Naravno da je 560 grama skanka velika količina droge i da nije bila namenjena za sopstvenu upotrebu. Trava se suši i gubi kvalitet, tako da nijedan konzument ne nabavlja tolike količine samo za sebe", izričit je Nicović.

Zakon predviđa i mogućnost oslobođenja od kazne ukoliko učinilac otkrije od koga nabavlja drogu. Međutim, Đurićev advokat Uroš Milosavljević rekao je da reper "nije cinkaroš".

(Kurir.rs / Republika)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...