SASLUŠANJE U TUŽILAŠTVU: Svedočila maloletna žrtva reditelja, zbog godina dobila status posebno osetljivog svedoka
Foto: Dado Đilas

istraga

SASLUŠANJE U TUŽILAŠTVU: Svedočila maloletna žrtva reditelja, zbog godina dobila status posebno osetljivog svedoka

Crna Hronika -

Devojka (17), koja je uz mlade glumice Milenu Radulović i Ivu Ilinčić nedavno prijavila reditelja i vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, saslušana je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu. Kako Kurir saznaje, ona je zbog godina dobila status posebno osetljivog svedoka.

- Razlika u odnosu na ostale devojke koje su ranije saslušane u tužilaštvu jeste u tome što je ona zbog statusa koji joj je dodeljen, pre svega zbog toga što je maloletna, svedočila iz posebne prostorije. Uz nju su bili roditelji i stručna osoba, dok su ostali učesnici u postupku, zamenik tužioca, kao i advokati odbrane i oštećenih, bili u drugoj prostoriji - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, glumica Milena Radulović prva je saslušana u istrazi protiv Aleksića, a potom su iskaze dale i ostale žene koje su prijavile Aleksića. Istraga će, prema nezvaničnim informacijama, biti nastavljena naredne nedelje saslušanjem ostalih svedoka.

Milena Radulovic, Mika Aleksic
foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

- Devojke su detaljno, opširno, satima svedočile o onome kroz šta su prolazile u školi glume poznatog reditelja. On se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest devojaka, a očekuje se da istraga uskoro bude dopunjena jer su se policiji u međuvremenu javile nove žrtve - dodaje naš sagovornik.

On podseća da je Aleksić u pritvoru i da je posle hapšenja izneo kratku odbranu, u kojoj nije govorio o pojedinačnim slučajevima, već je rekao da nije kriv i da ne zna zbog čega su ga njegove bivše učenice posle toliko godina prijavile.

(Kurir.rs/J. S./foto Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja