U OVIM KUĆAMA BELIVUKOVA EKIPA SEKLA GLAVE I JEZIKE, KISELINOM TOPILA TELA ŽRTAVA: Kurir na mestu strave i užasa!
Foto: Kurir, Starsport, Nemanja Nikolić

kurir na licu mesta

U OVIM KUĆAMA BELIVUKOVA EKIPA SEKLA GLAVE I JEZIKE, KISELINOM TOPILA TELA ŽRTAVA: Kurir na mestu strave i užasa!

Crna Hronika -

Uhapšena grupa Veljka Belivuka je, kako se sumnja, u iznajmljenim vikendicama kod Loznice i još dve kuće u Srbiji mučila i ubijala otete muškarce

Uhapšena grupa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, kako se sumnja, otimala je, mučila i ubijala ljude u iznajmljenim vikendicama kod Loznice, saznaje Kurir. Na ovim mestima članovi ove grupe su, prema našim saznanjima iz istrage, sekli glave i jezike i kiselinom uništavali tela žrtava!

Ovo su dve štek vikendica, locirane između Loznice i Gornjeg Milanovca, u kojima je Belivukova ekipa navodno činila najgnusnije zločine.

Velja Nevolja, Veljko Belivuk, vikendica
foto: Kurir

Topili tela

Podsetimo, Belivuk je uhapšen u četvrtak zajedno sa Markom Miljkovićem i još 17 njihovih saradnika. Policija je tokom pretresa više od 30 lokacija pronašla ključne dokaze za neke od najbrutalnijih zločina koje su počinili.

- Navodno, prilikom pretresa kuća pronađeni su ključni dokazi koji upućuju na to da su nestali muškarci mučeni, a potom spaljivani kiselinom u ovim kućama. Postoje informacije koje ukazuju na to da su jednom ubijenom odsekli glavu, drugom jezik, da su topili delove tela - rekao je ranije naš izvor.

Kako Kurir saznaje, juče su u ovom selu primećene policijske snage.

- Navodno, inspektori su pretraživali teren, jer se sumnja da je ovo lokacija jedne od Belivukovih štek vikendica koje se prostiru od Loznice do Čačka - kaže Kurirov izvor.

Meštani su nam potvrdili da su prekjuče videli policiju.

- Dvojica inspektora u civilu došla su ujutru i parkirala se na proširenju ispred vikendica. Bila su u kolima beogradskih tablica i ceo dan su čekali, otišli su tek kasno uveče - pričaju meštani i dodaju da su pitali inspektore da li nekog čekaju i da su od njih dobili potvrdan odgovor.

- Inače, nismo primetili da je neko drugi dolazio tu, ovo je jako zabačen deo i teško se ovde može doći ako se ne zna put - kažu meštani.

Velja Nevolja, vikendica
foto: Kurir

Strah u kostima

Prema rečima izvora, ovo je zaista jedno od jezivih mesta na kojima su „grešnici“ plaćali svoje dugove.

- Navodno su ovde svašta radili tim muškarcima koji bi im se na bilo koji način zamerili. Nisu birali sredstva kako će da ih muče, navodno su se trudili da ih ovi zaista dobro upamte, a ukoliko bi ih ubili, to bi bio dokaz i primer drugima šta će se s njima dogoditi ukoliko pogreše - objašnjava izvor i dodaje:

- Ulivali su strah u kosti svima. Belivukova ekipa je bila dobro organizovana i svako je znao šta treba da radi. Mnogi su je poredili sa zemunskim klanom...

Kako je Kurir pisao, uhapšena kriminalna grupa se sumnjiči za ubistva navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, kao i „pink pantera“ Miljana Ljepoje.

- Obojica su oteta i vode se kao nestali, a o njihovoj sudbini se ništa nije znalo. Međutim, posle hapšenja pronađeni su dokazi, materijalni tragovi, koji ukazuju na to da su oni posle otmice ubijeni - kaže on. Belivuk je, podsetimo, uhapšen u trenutku kada je na Rudniku pokušavao da zapali automobil, za koji se veruje da je korišćen u teškom krivičnom delu.

Sednica Saveta

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo bi da bude održana danas, najavila je savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević:

- Na sednici će se razgovarati o nastavku ove akcije. Predsedniku će, verovatno, biti predstavljene sve informacije do kojih su došli istražni organi.

Rasta ga iznajmio, a kriminalna grupa ga vozila dok je on bio u zatvoru

DŽIP U SBPOK VLASNIŠTVO DRAGANE MIRKOVIĆ!

automobil, Dragana Mirkovic
foto: ATA Images, Dragana Udovičić

Džip „mercedes“ koji je juče dovezen u dvorište SBPOK vlasništvo je pevačice Dragane Mirković i njenog supruga! Skupoceni automobil koji je policija zaplenila, vozio je reper Stefan Ðurić Rasta, ali kako otkriva izvor Kurira, on nije njegov.

- Jedan od automobila koji je doteran na Makiš jeste i džip koji ima tablice koje počinju slovima DON - otkriva izvor Kurira. On je potvrdio da je automobil privremeno zaplenjen i kako bi se proverilo da li je korišćen u nekim krivičnim delima za koja se sumnjiče Velja Nevolja i njegova kriminalna grupa.

Direktor FK Partizan u policiji

MILOŠ VAZURA PRIVEDEN, PA PUŠTEN

Miloš Vazura
foto: Starsport©

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura priveden je kasno sinoć na informativni razgovor, saznaje Kurir!

Dugogodišnji funkcioner Partizana i ranije je bio privođen zbog navijača, pa je tako i sada dao izjavu na okolnosti vezane za uhapšene vođe navijača, posle čega je pušten.

Podsetimo, Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, bio je osuđen u septembru 2016. godine zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba. Beluvuku je tada izrečena kazna od godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora na osnovu Belivukovog sporazuma sa Tužilaštvom o priznanju krivice.

Vazura je bio privođen 2017. godine zbog nelegalnog posedovanja oružja. Tad je interventna jedinica policije u naselju Voždovac zaustavila vozilo u kojem se nalazio Vazura, a kod njega je pronađen pištolj. Vazura je uplatio 400.000 dinara u humanitarne svrhe, pa je Drugo osnovno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv njega.

Gradonačelnik Vučević

PODRŠKA I POHVALA ZA RAD VULINA I VUČIĆA

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević naveo je da su akcije policije očigledan rezultat jasnih smernica koji je predsednik Vučić dao organima bezbednosti da se krene u odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala.

- I drago mi je da već vidimo rezultate rada ministra Vulina i policije, koji zaslužuju sve pohvale i podršku. Podržavam sve akcije policije, BIA i drugih državnih organa na suzbijanju svih oblika organizovanog kriminala - istakao je Vučević.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja