Najnovije vesti

MIKA ALEKSIĆ DANAS PRED TUŽIOCEM ODGOVARA NA NOVE OPTUŽBE: Njegov advokat najavio da se to ipak možda neće dogoditi
Foto: Dado Đilas

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU

MIKA ALEKSIĆ DANAS PRED TUŽIOCEM ODGOVARA NA NOVE OPTUŽBE: Njegov advokat najavio da se to ipak možda neće dogoditi

Crna Hronika

Miroslav Mika Aleksić trebalo bi danas da bude ponovo saslušan u Tužilaštvu, na nove okolnosti slučaja odnosno u slučajevima svih devojaka i žena koje su se naknadno javile i optužile ga za seksualno zlostavljanje. 

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, Aleksićev advokat Zoran Jakovljević najavio je da se to možda neće dogoditi.

- Njegovo saslušanje treba da bude prvo po redu u nastavku slučaja, ali nije izvesno hoće li se to dogoditi pošto je advokat Jakovljević rekao da on ima određene zdravstvene probleme zbog kojih nije u stanju da da izjavu - otkriva dobro dobro obavešten izvor.

Osim Aleksića, saslušanje je zakazano za još dve oštećene koje su učitelja glume naknadno prijavile. Prema rasporedu koji za sada postoji, svi preostali svedoci devojaka koje su optužile Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje trebalo bi da budu saslušani do početka sledeće nedelje.

Zoran Jakovljević, Zoran Jakovljevic, Miroslav Mika Aleksić, Miroslav Mika Aleksic
foto: Dado Đilas, Ana Paunković

Očekuje se, prema tvrdnjama izvora, da svakog dana izjavu daju dve do tri osobe, a kako kaže, svakog dana se javljaju novi svedoci.

Nakon što ova faza bude završena, uslediće ispitivanje svedoka odbrane, odnosno onih ljudi koje su Aleksić i njegov advokat pozvali da svedoče, a dobro obavešten izvor navodi da je Aleksićev advokat najavio čak 200 svedoka.

Nakon što i svedoci odbrane budu saslušani, tužilac će doneti odluku o tome da li je potrebno veštačenje Aleksićća i devojaka.

Procene su da će u najboljem slučaju trebati barem dva meseca do podizanja optužnice.

Podsetimo, Aleksić, koga je do sada osam devojaka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, izneo je svoju odbranu pravdajući se da ništa od onog što su žrtve rekle nije tačno.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...