SINIŠA IZ SOKOBANJE JE BAKA VINKU (69) MUČIO, SILOVAO, I SMRSKAO JOJ GLAVU: Tužilaštvo zatražilo 20 godina robije za njega
Foto: Suzana Božinović

monstrozno

SINIŠA IZ SOKOBANJE JE BAKA VINKU (69) MUČIO, SILOVAO, I SMRSKAO JOJ GLAVU: Tužilaštvo zatražilo 20 godina robije za njega

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Nišu zatražilo je danas 20 godina robije za Sinišu Brankovića(60) jer je na svirep način ubio Vinku Stojanović 7. maja prošle godine u njenoj kući u selu Radenkovac kod Sokobanje. Uskoro bi trebala da usledi presuda Brankoviću jer su tužilaštvo i odbrana danas izneli završne reči.

Nju je obnaženu pronašao na krevetu komšija nakon toga što je čuo kako gladne i žedne životinje traže hranu i vodu. Siniša je mnogo pio i duže vremena je nadničio kod Vinke, a jedna od mogućnosti za motiv ubistva je što ga je ona prijavila za neku krađu ogrevnog drveta iz okolne šume.

- Kajem se zbog svega. Nisam se svetio, a žao mi je zbog sebe i Vinkine porodice - rekao je on danas pred Višim sudom u Nišu.

On je ranije objasnio šta se dogodilo te kobne večeri u Radenkovcu.

- Lepo smo živeli i tog dana. Radili smo nešto oko poljoprivrede. Sporečkali smo se jer me je napala da sam ukrao neka drva. Onda smo se rastali, a ja sam posle opet došao i nastavili smo s istom raspravom. Uzeo sam nož sa stola i ubo je u vrat, a posle sam je udarao čašom - rekao je Siniša na suđenju.

Starica se branila od napadača pošto je imala povrede na rukama od noža i čaše, potvrdio je ranije medicinski veštak. Odbrana je insistirala da se razjasni kako je žrtva imala slomljen vrat, ali je Branković negirao da joj je uvrtao glavu, ali i silovanje nakon ubistva.

Sin žrtve Vinko Stojanović zatražio je doživotnu robiju za čoveka za koga kaže da su se dobro slagali.

Kurir.rs / M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track