hapšenje

KURIR TELEVIZIJA IZ MALOG MOKROG LUGA: Uhvaćen dvojac osumnjičen za brutalno ubistvo penzionera (60), muškarac ranije bio na meti

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su i priveli Višem javnom tužilaštvu N. J. (25) i Đ. R. (25) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su oni, 26. januara ove godine, na Zvezdari, provalili u kuću šezdesetjednogodišnjeg muškarca kome su oštrim predmetom zadali ubodne rane od kojih je muškarac preminuo.

Kako se sumnja, oni su potom izvršili premetačinu u kući i udaljili se. Đ. R. je osumnjičen i da je, u januaru, na području Valjeva, izvršio tri razbojništva - na benzinskoj pumpi i u dve apoteke. Protiv njega biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.

Zvezdara, ubistvo, Pešterska, Pesterska, jastuk, provalnik
foto: Kurir

Brutalno ubistvo nemoćnog penzionera

Penzioner Dragan V. (60), 26. januara pronađen je mrtav u svojoj kući na Zvezdari, a zbog ovog jezivog ubistva uhapšena su dvojica mladića.

Sumnja se da kada su provalnici ušli kroz prozor u kuću penzionera Dragan V., ugušili ga jastukom,a nesrećni muškarac je takođe i izboden oštrim predmetom po grudima i vratu, ostavio je šoku susede ovog kraja. Komšije koje su se družile s ubijenim muškarcem kažu da je on i sedam dana pre zločina opljačkan.

- Podstanarke su prijavile da je u Draganovoj kući provalnik i da od straha nisu smele da siđu kod njega. Patrola je stigla do Vukovića za samo nekoliko minuta, ali ubica je već bio pobegao. Kad su policajci ušli u stan, u krevetu su pronašli iskasapljenog čoveka. Leš je bio pokriven ćebetom, a preko glave mu je bio jastuk. Kako je utvrđeno tokom uviđaja, ubica se sa zadnje strane dvorišta popeo na krov šupe, a odatle na terasu. Tamo je razbio staklo na vratima i upao u kuću - objasnio je ranije izvor.

Pre ubistva takođe opljačkan

Kako su komšije rekle ranije Dragan se u tu kuću doselio pre nekoliko godina sa suprugom i njeno dvoje dece iz prvog braka i njihovim zajedničkim sinom.

Draganov prijatelj kaže da sumnja da ubistvo nije bila slučajnost jer je nesrećni čovek i pre nekoliko dana opljačkan.

- Šokirao sam se kad sam čuo da je neki razbojnik ubio komšiju. Dragana sam samo površno poznavao, nismo se družili. Malo mi je čudno ako je ubijen samo zbog pljačke. Ako je stvarno provalnik upao u kuću i zatekao Dragana u krevetu, mogao je da pobegne, a ne da ga tako krvnički iskasapi nožem - kazao je komšija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja