PRONAĐEN SEF U MUČIONICI VELJINE EKIPE: U Ritopeku osim tragova krvi, policija našla oružje i sef pun desetinama hiljada evra
Foto: Ana Paunković

istraga se nastavlja

PRONAĐEN SEF U MUČIONICI VELJINE EKIPE: U Ritopeku osim tragova krvi, policija našla oružje i sef pun desetinama hiljada evra

Crna Hronika -

U jednoj vikendici strave, u kojoj su po dosadašnjim operativnim podacima ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubila Milana Ljepoju, pronađen je sef. Kako se saznaje u sefu je bilo nekoliko desetina hiljada evra, ali i svežanj od petnaestak ključeva.

Vikendica u Ritopeku, jedan od štekova kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, nadzirana je od kraja novembra prošle godine.

Pod ključem držao pare, drogu, oružje...

Policija je, pretresajući više desetina lokacija na kojima je grupa Veljka Belivuka imala skrovišta, pronašla i više tajnih sefova. Podsetimo, od četvrtka rano ujutru policijske akcije širom Srbije ne prestaju, a operativci na terenu prikupljaju sve više dokaza protiv ove organizovane kriminalne grupe. - U sefovima koji su pronađeni u vikendicama i stanovima, ali i prostorijama u Humskoj, a za koje se sumnja da pripadaju Belivuku i njegovom klanu, navodno je bila droga, ali i oružje, municija, kriptovani telefoni - priča izvor Kurira i nastavlja: - Kod Belivuka je nađeno najmanje 60.000 evra, a navodno je po tim sefovima bilo još desetine hiljada evra. Navodno u sefovima je bilo i nekih spiskova, papira, dokumenata...

Osim materijalnih dokaza - tragova krvi, higijenskog sredstva za čišćenje, dela u dvorištu gde je zapaljena zemlja, operativci su u ovoj kući pronašli i sef. Posebnu pažnju po otvaranju sefa izazvao je veliki svežanj ključeva za koji još nije poznato od čega su i šta se nalazi iza vrata koja oni otključavaju. Sudeći po tome da je svežanj čuvan u zaključanom sefu ima zasigurno veliku važnost za šefove grupe - Velju Nevolju i Miljkovića.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Ritopek, zandarmerija
foto: Ana Paunković

Kako se sumnja, ključevi su od različitih kuća, vikendica i štekova koje je ova kriminalna grupa koristila. Ključevi su, kako saznajemo, obični i nijedan od pronađenih nije posebno pravljen za neku specijalnu bravu.

Pronađeno i oružje

U kući strave u Ritopeku pronađeno je i oružje: pištolj i specijalne cevi za snajper. Kako se saznaje, pronađeni pištolj je posebno bitan u istrazi protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića. Prema nezvaničnim navodima reč je o pištolju koji je su sklonili policajci iz Belivukovog stana u Humskoj nadomak stadiona Partizana. Policajci su sinoć uhapšeni.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja