OTKRIĆEMO KO JE IZ MUP SARAĐIVAO SA BELIVUKOM Nenadić: Nema prepreka za rad, oni koji su prikrivali tragove lišeni su slobode
Foto: Printscreen/Youtube

Tužilac za organizovani kriminal

OTKRIĆEMO KO JE IZ MUP SARAĐIVAO SA BELIVUKOM Nenadić: Nema prepreka za rad, oni koji su prikrivali tragove lišeni su slobode

Crna Hronika -

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je da nema prepreka za rad na predmetu Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegove ekipe jer su oni koji su prikrivali tragove odmah i lišeni slobode.

- Svaka okolnost vezana za delovanje ove grupe biće otkrivena i rasvetljena do kraja. Odlučnost i upornost tužilaštva u istraživanju ovog predmeta kao i u svakom drugom predmetu je beskompromisna. Sada nema prepreka za rad na predmetu, što je jasno i iz činjenice da su oni koji su prikrivali tragove odmah i lišeni slobode, a istovremeno svedoči i o odlučnosti TOK da rasvetli sve veze organizovanog kriminala, sa bilo kojim pripadnikom državnih struktura, bilo da su oni iz policije, bezbednosnik struktura ili neke druge institucije - rekao je Nenadić.

On je istakao da članove organizovanih kriminalnih grupa povezuje samo jedno, a to je želja za ostvarenjem lake i brze zarade.

- Kriminalne grupe u sadašnjem trenutku u svetu i kod nas bez velikih razlika najlakše svoje ciljeve ostvaruju vezama i spregama sa pojedincima iz držvanih organa jer tako obezbeđuju neophodan paravan za legalizaciju nazakonitih prihoda i posredno za zaštitu svoje aktivnosti - kazao je on.

Dodaje i da nijednom licu koje je sklono korupciji i nezakonitim aktivnostima nije i ne sme biti mesto u policiji ili pravosudnim organima.

Na pitanje kako će se izboriti ako se sumnja da je Belivuk imao podršku jakih igrača iz samog vrha policije on je ističe da će "svaka sprega između državnog aparata i organizovane kriminalne grupe u konkretnom slučaju biti rasvetljena".

- Dosadašnje iskustvo pokazuje da je ta sprega najčešće vezana za strukture koje pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa čine dostupnim podatke o radnjama i merama državnih organa u praćenju i istraživanju kriminalnih aktivnosti, kroz dostavljanje poverljivih podataka i informacija iz predistražnog, istražnog ili sudskog postupka, davanjem neformalne podrške i slično - objasnio je Nenadić.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track