Najnovije vesti

VELJA NEVOLJA STOJI IZA MASAKRA U ATINI? Novi detalji istrage - LIKVIDACIJA DVOJICE ŠKALJARACA JE OSVETA ZA UBISTVO STANKOVIĆA
Velja Nevolja, Foto: EPA/ PANTELIS SAITAS, Printscreen, Starsport©, Privatna Arhiva

VELJA NEVOLJA STOJI IZA MASAKRA U ATINI? Novi detalji istrage - LIKVIDACIJA DVOJICE ŠKALJARACA JE OSVETA ZA UBISTVO STANKOVIĆA

Crna Hronika

Uhapšeni vođa najjačeg kriminalnog klana u Srbiji Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja boravio je u Atini u vreme kada su u restoranu Vaskopula pred ženom i decom likvidirani vođe škaljarskog klana Igor Dedović i Stevan Stamatović, pokazuju operativni podaci iz istrage.

- Da je Belivuk bio u Atini u vreme zločina saznalo se tek nedavno kada je protiv njega i njegove grupe pokrenuta ozbiljna istraga koja je rezultirala i njihovim hapšenjem. Da li je Belivuk lično učestvovao u likvidaciji škaljaraca ili je bio logistička podrška ubicama još uvek nije jasno, ali je jasno da je tamo bio po dva osnova. Prvo, najverovatnije po naređenju vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, kome je Nevolja bio najjači beogradski saradnik ne samo u dilovanju droge, nego i u zločinima protiv suparničke ekipe - kaže izvor Ekspresa i dodaje da je sam Belivuk je imao lični razlog za učestvovanje u atinskom zločinu.

- Naime, Stevan Stamatović je prema operativnim podacima, sa Minjom Šakovićem bio označen kao mogući izvršilac ubistva Aleksandra Stankovića. Zločin u Atini bio je osveta za ubistvo Stankovića, njegovog vođe i najboljeg prijatelja - konstatuje izvor.

Podsetimo, Nevolja i pripadnici njegovog kriminalnog ganga nalaze se u pritvoru nakon spektakularne akcije policije.

Terete se za brojna krivična dela među kojima su ubistva, otmice, reketiranje, o čemu je Republika već iscrpno pisala.

Kurir.rs / Ekspres

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...