OSUĐEN BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA: Simonoviću 4 godine i 3 meseca robije zbog podstrekavanja na paljenje kuće Jovanovića
Foto: Marina Lopičić, Vladimir Šporčić

drugi osnovni sud u beogradu

OSUĐEN BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA: Simonoviću 4 godine i 3 meseca robije zbog podstrekavanja na paljenje kuće Jovanovića

Crna Hronika -

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara "Žig infa".

Kuća novinara Jovanovića iz Grocke zapaljena je 12. decembra 2018. godine kada je piroman bacio Molotovljeve koktele kroz razbijeni prozor garaže. Jovanović je u tom trenutku bio sa suprugom u kući.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je vodilo istragu u ovom slučaju zatražilo je maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za bivšeg predsednika opštine Grocka zbog toga što je naložio paljenje kuće novinara Jovanovića.

Za okrivljenog Vladimira Mihajlovića i Igora Novakovića, kao saučesnika, zatražena je kazna zatvora od pet godina, a za Aleksandra Marinkovića, kao izvršioca dela, kazna zatvora od šest godina.

Marinkoviću se sudi u odsustvu jer je u bekstvu. Za njim je raspisana poternica.

(Kurir.rs/ Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track