PERUANSKI SUD DONEO ODLUKU: Zoran Jakšić osuđen na 25 godina robije zbog 800 kilograma kokaina
Foto: Printscreen

presuda

PERUANSKI SUD DONEO ODLUKU: Zoran Jakšić osuđen na 25 godina robije zbog 800 kilograma kokaina

Crna Hronika -

Vođa kriminalne grupe "Amerika" Zoran Jakšić osuđen je prekjuče pred sudom u Peruu na 25 godina zatvora zbog šverca narkotika u slučaju zvanom "Lastavica", preneo je portal Elcomercio.

Da podsetimo, Jakšić je već 2017. godine bio osuđen na 20 godina zatvora, nakon što je nekoliko meseci ranije, u julu 2016. uhapšen na granici između Perua i Ekvadora. Međutim, ta presuda je nedavno ukinuta zbog proceduralnih grešaka i bilo je naloženo novo suđenje.

- Nacionalni sud je sada Jakšića osudio na 25 godina zatvora. Takođe sud je naložio i da Jakšić posle izdržavanja kazne bude proteran iz Perua. Osim njega, zbog pošiljke kokaina, osuđeno je još osam osoba na kazne između 15 i 35 godina zatvora - preneli su peruanski mediji.

Kako navode, Jakšiću, koji je poznat i kao "čovek sa 1.000 lica", jer je kod njega prilikom hapšenja nađeno 47 pasoša sa lažnim identitetima, i njegovim saučesnicima se sudilo zbog šverca 800 kilograma kokaina koji je zaplenjen 2016. godine.

- U kaznu će mu biti uračunato i vreme koje je proveo u zatvoru od prve presude 2017. godine - naveli su mediji i podsetili da je Jakšić i prošle godiine bio u žiži javnosti jer je u blizini zatvora Kastro Kastro u kome je robijao otkriven tunel koji je kopan radi njegovog bekstva.

Kurir.rs/ J.I. / Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja