JOVANE, DRUŽE, VERUJEM DA ODNEKUD SADA GLEDAŠ SVE LJUDE KOJI TE VOLE Grumen na kovčeg i potresan oproštaj od niškog maturanta FOTO
Foto: Kurir/M.S., Facebook

sahranjen uz zvuke gitare i pesme koju mu je odsvirao rođeni brat Lazar

JOVANE, DRUŽE, VERUJEM DA ODNEKUD SADA GLEDAŠ SVE LJUDE KOJI TE VOLE Grumen na kovčeg i potresan oproštaj od niškog maturanta FOTO

Crna Hronika -

NIŠ - Jovan Veselinović (18) za kim je nakon nestanka, četiri dana tragao ceo Niš, sahranjen je danas na Novom groblju u Nišu uz zvuke gitarske melodije koju mu je odsvirao njegov rođeni brat Lazar. Jovan je bio maturant Umetničke škole u Nišu, a sahranjen je sa svojim palicama za bubanj.

Iznad humke su se danas, bacivši grumen zemlje na kovčeg, oprostili drugari iz škole, rođaci prijatelji, profesori, a na groblju se čuo samo muk i jecaji.

1 / 6 Foto: Kurir/ M.S.

- Jovane, druže, verujem da odnekud sada gledaš sve ljude koji te vole i koje ti voliš. Jedinstveni smo u jednom, u prevelikom bolu te ispraćamo. Plakali smo mnogo ovih dana. Izvini za ove suze jer znam da te uvek bolela tuđa tuga. Obećavam da ćemo ubuduće za tvoje ime vezivati sam osmeh, vedrinu, lepotu. Naša igra počela je davno, onda kada si ušao u učionicu za engleski. Bilo je otada mnogo igara, ekipa je uvek bila zajedno. Davao si ritam našem životu svojim bubnjevima, iscrtavao lepotu svojim crtežima. Sada nije kraj, igra ovde ne prestaje. Zauvek ćeš biti sa nama - pročitao je njegov drug.

Jovan je nestao 17. februara uveče. Majka Milica ga je bezuspešno zvala na telefon, ali se niko nije javljao. Nakon četiri dana potrage policije, ali i pojedinaca, nađen je mrtav u nedovršenom građevinskom objektu u Ulici Branka Krsmanovića na Bulevaru Nemanjića.

Šta se dogodilo zasad nije poznato. U ovom objektu se svake noći okuplja jedan broj mladih koji tu loži vatru, pije a ima i onih koji idu na krov višespratnice da bi sebe snimili telefonskom kamerom.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track