NISU NAM GA DOVELI: Odloženo suđenje jednom od najbližih saradnika Velje Nevolje za PREMLAĆIVANJE GOSTIJU noćnog kluba
Foto: Privatna Arhiva

određen novi datum

NISU NAM GA DOVELI: Odloženo suđenje jednom od najbližih saradnika Velje Nevolje za PREMLAĆIVANJE GOSTIJU noćnog kluba

Crna Hronika -

Suđenje jedanaestorici optuženih da su 2018. godine demolirali beogradski noćni klub "Komitet" odloženo je danas jer Boris Karapandžić, jedan od optuženih, nije doveden iz pritvora.

Karapandžić je u pritvoru od početka februara kad je uhapšen kao član kriminalne grupe "Principi" koju je predvodio Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja.

Sudija Snežana Ivković odložila je današnje suđenje grupi optuženih za demoliranje noćnog kluba u Beton hali jer joj je javljeno da iz pritvora nije doveden optuženi Karapandžić.

- Poslali smo dopis, nisu nam ga doveli, verovatno su zagubili dopis - rekla je sudija Ivković i odredila novi datum suđenja krajem aprila.

Optuženi Inel Čantrić takođe se nije danas pojavio na suđenju, a njegov advokat Nikola Ristović rekao je da se Čantrić, koliko zna, nalazi u zatvoru u Kragujevcu.

Advokati su zatražili da se iz dokaza izbaci DNK veštačenje koje je urađeno po naredbi tužilaštva objašnjavajući da je tužilaštvo zakasnilo sa izdavanjem ove naredbe.

Suđenje je počelo u decembru 2018. godine i to samo dva meseca nakon što su momci maskirani kapuljačama i fantomkama i naoružani palicama i flašama upali u noćni klub "Komitet" u Beton hali u Beogradu.

Lomili su stolove i stolice i udarali goste.

Mediji su još tada pisali da su nasilnici koji su upali u klub pripadnici grupe koju predvodi Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja koji je sada osumnjičen za najteža krivična dela.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track