GOKSI I RADOJEVIĆ OTETI I BRUTALNO UBIJENI: Sumnja se da su obojica žrtve ekipe Belivuka, njihove porodice mesecima u neizvesnosti
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

jezivo

GOKSI I RADOJEVIĆ OTETI I BRUTALNO UBIJENI: Sumnja se da su obojica žrtve ekipe Belivuka, njihove porodice mesecima u neizvesnosti

Crna Hronika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nakon jučerašnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, prikazao je javnosti fotografije žrtava koje su na najmonstruozniji i najsuroviji način likvidirali pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuk i Marko Miljkovića. Ministar svakako nije hteo da otkriva identitet žrtava, ali je to delimično napomenuto tokom konferencije.

Naime, na jezivim fotografijama prikazana su unakažena i obezglavljena tela, a sumnja se da ona pripadaju navijaču Crveze zvezde i navijaču Partizana.

Pretpostavlja se da se na jednoj od stravičnih fotografija nalazi telo Zdravka Radojevića, iz Koteža, inače navijača Crvene zvezde koji je došao u sukob sa klanom Veljka Belivuka. Sumnja se još da obezglavljeno telo sa fotografije, navodno pripada navijaču Partizana Goranu Veličkoviću, članu suparničke navijačke frakcije.

sednica saveta za nacionalnu bezbednost
foto: Zorana Jevtić

Šta se dogodilo sa Goksijem?

Nestanak bivšeg vođe navijača Partizana, Gorana Veličkovića Goksija, prijavljen je 5. avgusta prošle godine, a poslednji put je viđen 3. istog tog meseca u Višegradskoj ulici u Beogradu.

Još od prvog dana policija je intenzivno tragala za njim, međutim nikako nije bilo naznaka gde bi on mogao da se nađe. Njega je kobne večeri supruga poslednja videla u Višegradskoj ulici u popodnevnim satima. Nakon toga on se nije više vratio kući, niti se javljao na telefon porodici i prijateljima. Dodatno su se zabrinuli kada su videli da od trenutka nestanka nije bio aktivan ni na društvenim mrežama.

Prema nešto ranijim informacijama policija je u bunaru kod vikendice u Ritopeku pronašla lobanju za koju se sumnja da pripada navijaču Goranu Veličkoviću, koga su oteli i ubili Belivuk, Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe.

Goran Veličković Goksi
foto: Privatna Arhiva

Veličković je od ranije poznat policiji. Od marta prošle godine se nalazio u pritvoru Centralnog zatvora, jer je protiv njega vođen istražni postupak, a tada je pušten na slobodu. Javnosti je bio poznat kao vođa navijača Partizana, koji je zajedno s Milošem Radisavljevićem Kimijem povukao sa južne tribine i osnovao novu navijačku grupu "Partizanovci", koja se, u međuvremenu, povukla i sa istočne tribine i privremeno obustavila svoje aktivnosti.

Sumnja se i da su Goksiju isekli delove tela i potapali ih u kiselinu.

"Nakon zločina su čistili vikendicu hemikalijama kako bi obrisali tragove krvi, DNK, a odeću žrtve su spaljivali", kaže izvor.

sednica saveta za nacionalnu bezbednost
foto: Kurir

Njegov blizak prijatelj je ranije rekao za Kurir da je jasno zbog čega je njegov nestanak uzdrmao čitav grad.

- On je ipak bio neko koga su svi dobro znali, kako zbog tribine, tako i zbog burnog načina života. Razne priče dolazile su do nas, toliko su jezive da ne smem ni da ih prepričam. Malo ko od nas još veruje da je Goran živ, ali ostaje nam samo da se nadamo - pričao je ranije izvor Kurira blizak njegovoj porodici i dodao:

- Ne bih da spekulišem ništa, time će policija da se bavi. Video sam da su mediji Goksijev nestanak povezali sa ratom navijača koji bukti na ulicama Beograda, ali ne bih voleo da nešto kažem i tako ugrozim celu istragu.

Radojević otet u Kotežu

Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde otet je još prošle godine u Kotežu na prevaru, a potom, kako se sumnja i ubijen, a to sve jer je navodno odbio da plaća reket Belivuku. Radojević je bio izuzetno blizak sa Markom Miljkovićem Maretom, "desnom rukom" Belivuka, koji je, takođe, uhapšen u akciji BIA i policije. Čak se navodi da su bili najbolji prijatelji. Prema saznanjima, ubijeni navijač Crvene Zvezde je, takođe, bio s one strane zakona i, prema nezvaničnim navodima, navodno je bio u poslu sa kokainom.

sednica saveta za nacionalnu bezbednost
foto: Zorana Jevtić

Belivuk i Milojević su mu navodno isprva rekli da im se "ne meša u posao" i "ne zalazi na njihovu teritoriju". Radojević je međutim, kako se tvrdi, nastavio sa "poslom" i nije se obazirao na upozorenja i pretnje. Potom je nastupila faza iznude.

Belivuk i Milojević su navodno navijaču Crvene zvezde tražili deo novca od zarade, što je Radojević takođe odbio.

- Prema onome što se od sada zna u trenutku otmice su već bili u ozbiljnom sukobu. Belivuk i Milojević su namamili Radojevića preko prijatelja. Ovaj nije posumnjao i otišao je na susret - naveo je izvor ranije.

Međutim, kako navodi izvor, tada je strpan u auto, koji mu je potom i ukraden.

Podsetimo, Velja Nevolja osumnjičen je za učestvovanje u dva ubistva - navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića i bivšeg šefa "Pink Pantera" Milana Ljepoja. I Radojević i Lepoja su bez traga nestali u Beogradu krajem prošle godine i policija sumnja da su brutalno ubijeni. S obrzirom da je Belivukova grupa brojala mnogo članova, policija je u četvrtak upala na više od 30 lokacija i izvršila pretres.

(Kurir.rs/M. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track