MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA O APLIKACIJI:Korišćenje Skaja da se krivično goni!
Foto: Kurir

stav

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA O APLIKACIJI:Korišćenje Skaja da se krivično goni!

Crna Hronika -

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, rekao je da se zalaže da se korišćenje aplikacije Skaj, ali i svakog kodiranog telefona, tretira kao krivično delo.

ministar policije
ministar policijefoto: Kurir

- Nesporno je da to koriste kriminalci. Zalažem se da to bude krivično delo. Posedovanje Skaja je u nekim državama već krivično delo i tako bi trebalo da bude i kod nas. Možda to neće zaustaviti kriminalce da ga koriste, ali ako ništa drugo, to će dati policiji još jedan razlog da ih privedu i sklone s ulice - rekao je Vulin.

belivukov klan preko skaja slao slike mučenja
belivukov klan preko skaja slao slike mučenjafoto: Stefan Stojanović MONDO, Printscreen

Podsetimo, aplikaciju Skaj su za međusobnu komunikaciju koristili pripadnici Belivukovog klana, a upravo preko ove aplikacije su slali snimke i slike sakaćenja i ubistava svojih protivnika. Kako je ministar ranije rekao, policija je od Belivukovog klana zaplenila čak 44 kodirana telefona sa Skajem, a zahvaljujući specijalnoj opremi uspeli su da ih dekodiraju. - U pitanju je visoka tehnologija koju nema mnogo zemalja u svetu - rekao je on. Podsetimo, aplikacija Skaj u našoj zemlji nije ilegalna, ali se ne može instalirati na svaki telefon, a njeno korišćenje se plaća.

Kurir.rs/ Foto Kurir, Stefan Stojanović Mondo, Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track