Najnovije vesti

BILO JOJ MALO 980 EVRA ZA ŽIVOT: Srpkinja ušla u sado-mazo vezu sa Austrijancem, pa ga opelješila za 250.000 evra!
Foto: Shutterstock

neverovatna priča

BILO JOJ MALO 980 EVRA ZA ŽIVOT: Srpkinja ušla u sado-mazo vezu sa Austrijancem, pa ga opelješila za 250.000 evra!

Crna Hronika
20:58h

Srpkinja Jelena G. osuđena je na 21 mesec zatvora pred sudom u Beču jer je, kako je to sud utvrdio, ojadila državljanina Austrije (61) za 250.000 evra!

Kako prenosi austrijski portal Kosmo, Jelena G., koja se bavi prostitucijom, proglašena je krivom za iznudu, tešku prevaru i zloupotrebu platnih kartica, a otkriveno je da je drama austrijskog državljanina počela u oktobru 2019, kada je na internetu postavio oglas u kom je tražio sado-mazo partnerku.

- Na oglas se javila Jelena. Upoznali su se i lepo se složili, a posle nekoliko nedelja, u decembru, otišli su na odmor u Beograd - prenosi Kosmo. Kako navode, oštećeni čovek je u sudnici ispričao da je po dolasku u srpsku prestonicu Jeleni dao svoju kreditnu karticu i PIN kod.

Na suđenje došla zakopšana do grla

Jelena G. je tokom suđenja, kako su opisali austrijski mediji, izgledala smerno, kao "studentkinja ekonomije ili prava". Na optuženičkoj klupi je sedela zakopčana do grla, sa "šanel" torbom i najnovijim "ajfonom". Mediji navode da njen telefon košta 1.350 evra, a tašna 7.500 evra.

- To je kopija "šanela", nije original i platila sam je 150 evra - navodno je u sudnici rekla Jelena G., za koju je njen advokat naveo da je samohrana majka, kao i da boluje od graničnog poremećaja ličnosti i depresije, te da je zato u invalidskoj penziji. - Prima mesečno 980 evra, pa je zbog nužde nekad morala da radi kao prostitutka - rekao je advokat.

S druge strane, njen partner, koji je odranije poznat policiji, opisan je kao "radnik s pumpe".  

- S obzirom na to da ona govori srpski, bilo je logičnije da ona kupuje i plaća - ispričao je Austrijanac pred sudom i naveo da ga je samo put do Beograda koštao 27.000 evra, ali da za novac nije brinuo, jer je nasledio veliko bogatstvo.

- Kada smo se posle odmora vratili u Beč, Jelena mi je tražila na zajam 7.000 evra, jer je navodno toliko dugovala svom makrou. Ubrzo potom mi je tražila još 21.000 evra, jer je navodno ponovo morala da mu da pare. Posle te druge pozajmice telefonom me je pozvao nepoznati muškarac i zahtevao još 100.000 evra. Ni to mi nije bio problem - navodno je rekao oštećeni.

On je ispričao da mu se upalila lampica kada je Jelena sa njegovog računa na svoj prebacila još 100.000 evra, jer je imala pristup i elektronskom bankarstvu. - Saznao sam da je od tih para sebi kupila nakit u vrednosti od 30.000 evra, a da je za dug dala samo 1.700 evra. Tek tada sam odlučio da je prijavim policiji - naveo je on.

Radila ilegalno

Jelena G. imala je dva telefona, privatni i poslovni. Oštećeni je pred sudom tvrdio da je za njen privatni broj saznao tek pri kraju njegove drame.

- Imala sam radni telefon, nisam htela da klijenti imaju moj lični broj. Povremeno sam ilegalno radila neke poslove, imala sam pet ili šest klijenata mesečno. Pa ne možete živeti od 980 evra - objasnila je Jelena.  

S druge strane, advokat optužene Srpkinje tvrdio je da se u ovom postupku ne zna ko je zapravo krivac, a ko žrtva. - Oštećeni se s mojom klijentkinjom dobro proveo! Zato i tražim blagu kaznu - rekao je advokat.

Inače, Jelena G. na sudu je tvrdila da sado-mazo seksa između nje i oštećenog nikad nije bilo, a iznela je i bizarne detalje o njihovom odnosu.

- Volela sam ga. Bio mi je kao prijateljica, nazivali smo se "sestrama". On je zapravo hteo da u odnosu bude žensko, imao je čak i ženski nadimak. To mi nije smetalo, mi smo se voleli i zabavljali se - šokirala je pred sudom Jelena G.

Slične prevare

1. decembar 2019 - starleta Anabela Šćekić Tigrica i njen prijatelj uhapšeni su jer su od biznismena iznudili 300 evra kako ne bi objavili njegov seks-snimak i fotografije

2. decembar 2018 - prostitutka i njen dečko u Beogradu krišom snimali starca, pa mu tražili 2.000 evra ili da im kupi nov automobil kako ga ne bi kompromitovali

3. maj 2015 - devojke drogirale Austalijanca na odmoru u Banji Koviljači, a potom mu uzele 1.600 evra, dok je oštećeni, srećom, izbegao smrt  

Uprkos njenoj odbrani, tokom istrage i suđenja je utvrđeno da je Jelena čitavu prevaru smišljeno izvela, i to u dogovoru sa svojim partnerom, koji je takođe izveden pred sud u Beču. Utvrđeno je da je on čak 12 puta zvao oštećenog Austrijanca i tražio mu novac.

- Taj muškarac je kao prvooptuženi osuđen na tri godine robije - navode austrijski portali i dodaju da će i Jelena i njen momak morati da plate odštetu ojađenom Austrijancu.

Kurir.rs/ N. Krantić - J. Ivić/ Foto Ilustracija Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...