EKSKLUZIVNO! KURIR SAZNAJE: Uhapšen Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK! Određeno mu do 48 sati zadržavanja
Foto: Printscreen

šokantna vest

EKSKLUZIVNO! KURIR SAZNAJE: Uhapšen Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK! Određeno mu do 48 sati zadržavanja

Crna Hronika -

Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, precizirala je portparolka tužilaštva Ivana Rakočević

BEOGRAD - Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK uhapšen je danas u Beogradu, ekskluzivno saznaje Kurir.

Naime, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšen bivši zamenik načelnika Službe za borbru protiv organizovanog kriminala Goran Papić.

Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Kako se sumnja, Papić je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istoga dana vozilo mu je vraćeno, saopštio je MUP.

"Po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i isti će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu", dodala je Rakočevićeva.

Preti mu kazna zatvora od jedne do osam godina.Papić je uhapšen u saradnji tužilaštva sa policijskim službenicima MUP-a Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track