NIŠKO TUŽILAŠTVO: Audi naleteo na pešake u Bulevaru Medijana brzinom od 131 kilometar na sat
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

ludilo

NIŠKO TUŽILAŠTVO: Audi naleteo na pešake u Bulevaru Medijana brzinom od 131 kilometar na sat

Crna Hronika -

"Audi" koji je izleteo s kolovoza u Nišu 4. januara, kosio je pešake na trotoaru ;krećući se brzinom od najmanje 131 kilometar na čas.

To je navedeno uoptužnom predlogu koji je zbog te nesreće na Bulevaru Medijana podnelo ;Osnovno javno tužilaštvo u Nišu protiv N.S. (19) iz Beograda jer je vozilom usmrtio Andreja Prenkljušaja (18) i Dejana Ilića (48).

"Usled neprilagodjene brzine N.S. je vozilom sišao sa desne strane Bulevara Medijana, najpre na travnatu površinu, pa na biciklističku stazu a zatim na stazu za pešake i nastavio kretanje, ka pešacima koji su mu bili ledjima okrenuti", piše u optužnom predlogu u koji je agencija Beta imala uvid.

Navedeno je da okrivljeni "nije pokazao obzir prema bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju", iako je bio uračunljiv, svestan da postupa suprotno saobraćajnim propisima, te da svojim postupanjem može ugroziti javni saobraćaj i živote, ali je olako držao da do toga neće doći".

U momentu udesa, navedeno je, u vozilu su bila još dva maloletna lica.

Osnovno javno tužilaštvo predložilo je da sud okrivljenom N.S. izrekne maksimalnu kaznu od osam godina zatvora ;i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od još pet godina. ; Tužilaštvo je takodje zatražilo da se N.S. produži pritvor u kojem je od hapšenja početkom godine.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja