NASTAVAK ISTRAGE O ZLOČINIMA VELJINOG KLANA: Žandarm prisustvovao sastanku Belivuka i nestalog navijača Principa?
Foto: Zorana Jevtić

DOKAZI

NASTAVAK ISTRAGE O ZLOČINIMA VELJINOG KLANA: Žandarm prisustvovao sastanku Belivuka i nestalog navijača Principa?

Crna Hronika -

Operativne informacije ukazuju da su se Veljko Belivuk i Aleksandar Gligorijević sastajali u Odžacima u prisustvu policijskog službenika

Aleksandara Gligorijević (42), koji je nestao sredinom prošle godine, navodno se u Odžacima sastajao sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, a njihovim sastancima je navodno prisustvovao i jedan pripadnik MUP, saznaje Kurir.

Gligorijević je bio predsednik FK Tekstilac iz Odžaka, a na društvenim mrežama objavljivao je fotografije sa Belivukom, ali i ostalim uhašenim pripadnicima njegove grupe. Prema operativni saznanjima do kojih se došlo tokom istrage o klanu, susretima Belivuka i Gligorijevića prisustvovao je policijski službenik iz kabineta komandanta Žandarmerije.

aleksandar gligorijevic, veljko belivuk
foto: Instagram

- Gligorijević, zvani Puki, bio je zaduženen za navijače Partizana sa severa naše zemlje. Pripadnik Žandarmerije, koji je brzo napredovao u proteklih nekoliko godina, prema informacijama iz istrage, išao je sa Belivukom na sastanke u Odžake i bio prisutan kada su njih dvojica dogovarala organizovanje navijača - otkriva izvor Kurira.

Instagram

Slike sa Strujom i Tadićem

Aleksandadr Gligorijević do poslednjeg dana aprila prošle godine bio je aktivan gotovo svakodnevno na društvenim mrežama. Na Instagramu je u novembru 2019. objavljivio fotografije s Belivukom, uz opis: „I kad je radost, i kad je tuga, uvek budi uz svoga druga! Iz Principa." Među njegovim fotografijama su i one sa uhapšenim članovima grupe koju su prevodili Belivuk i Marko Miljković, Milovanom Tadićem, Borisom Karapandžićem, kao i Aleksandrom Aleksićem, poznatijim kao Sale Struja.

Aleksandar Gligorijevic, Sale Struja
foto: Instagram Printscreen

Podsetimo, Gligorijević je na svom Instagramu isticao da je član Belivukove "navijačke" grupe Principi. O njegovoj sudbini ništa se ne zna već mesecima, a njegovo ime pomenuo je nedavno i načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, navodeći da je porodica prijavila nestanak.

- Sumnja se da je Gligorijević, koji je 2004. bio osuđen na 15 godina zatvora jer je svojevremeno bio i pripadnik kriminalne grupe Firma koja je bila ogranak zemunskog klana po izlasku iz zatvora blisko sarađivao sa Belivukom i Principima, ali se još uvek proverava kada je i zbog čega "pukla" ta saradnja. Proverava se i uloga Žandarma koji se sastajao sa njima - otkriva izvor.

Kurir.rs/E. K./foto Zorana Jevtić, Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track