NOVI DETALJI ISTRAGE U PODGORICI: Snajperista iz Obrenovca vrebao i Jovana Vukotića
Foto: Printscreen/ Instagram

crna gora

NOVI DETALJI ISTRAGE U PODGORICI: Snajperista iz Obrenovca vrebao i Jovana Vukotića

Crna Hronika -

Istražitelji sumnjaju da su uhapšeni, osim Milića Minje Šakovića, planirali da likvidiraju i vođu škaljarskog klana, kao i njegovog telohranitelja

Kriminalna grupa koja je uhapšena zbog sumnje da je planirala ubistvo Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, navodno je motrila i na kuću Jovana Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana, kao i na njegovog telohranitelja Marka Martinovića, prenose Vijesti.

Zbog navodnog stvaranja kriminalne organizacije i planiranja ubistva, podsetimo, policija je u Podgorici uhapsila Nikolu Mirića (35) i Jovana Trkulju (35), obojicu iz Obrenovca, i Podgoričane Jovana Marovića (41) i Aleksandra Veljovića (30). - Istražitelji su došli do saznanja da je uhapšena grupa na nišanu, osim Šakovića, imala i Vukotića, kao i Martinovića. Otkriveno je nekoliko štek-stanova u kojima su se osumnjičeni okupljali i planirali likvidacije - rekao je izvor Vijesti i dodao: - Inspektori su pronašli i stan u kom su nameravali da se sakriju nakon ubistva, dok ne bude sigurno vreme za beg iz države. Ispituje se ko ih je finansirao, ali i naručio ubistva. Jedan od uhapšenih je, prema pisanju medija, policajac kome je jedno od zaduženja bilo nabavljanje automobila. - Podgoričanin Aleksandar Veljović je zvanično i dalje službenik Uprave policije Crne Gore, ali bez policijskih ovlašćenja. Na saslušanju je negirao da je deo grupe i da je istoj odavao informacije - rekli su izvori. Prilikom hapšenja oduzeto je nekoliko vozila, kombi, motocikl, više komada oružja, municija, kriptovani telefoni. Ova grupa je navodno naspram Šakovićeve kuće kupila stan, iz kojeg su i nameravali da ga ubiju iz snajpera.

Na meti

Treći put izbegao smrt

Ovo nije prvi put da je policija uhapsila osobe za koje se sumnja da su spremale likvidaciju Jovana Vukotića. Pokušaj njegovog ubistva sprečen je u Beogradu u decembru 2019, zatim u oktobru prošle godine u Kotoru, tako da je ovo treći put da su stavljene lisice napadačima pre izvršenja egzekucije.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira / Foto: Printscreen/ Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track