VOĐA ŠKALJARACA TREĆI PUT IZBEGAO SMRT: Džonijeva ekipa sumnjiči se za pokušaj TROVANJA CIJANIDOM Jovana Vukotića!
Foto: Printscreen/ Instagram

imao sreće

VOĐA ŠKALJARACA TREĆI PUT IZBEGAO SMRT: Džonijeva ekipa sumnjiči se za pokušaj TROVANJA CIJANIDOM Jovana Vukotića!

Crna Hronika -

Jovan Vukitić, navodni vođa škaljarskog klana, sudeći po pisanjima crnogorskim medijima, po treći put izbegao je smrt!

Podsetimo, kriminalna organizacija koja je uhapšena zbog sumnje da je planirala ubistvo Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana, navodno motrila je i na kuću Jovana Vukotića.

- Otkriveno je nekoliko štek-stanova u kojima su se osumnjičeni okupljali i planirali likvidacije. Inspektori su pronašli i stan u kom su nameravali da se sakriju nakon ubistva, dok ne bude sigurno vreme za beg iz države. Ispituje se ko ih je finansirao, ali i naručio ubistva Vukotića, Šakovića, kao i Vukotićevog telohranitelja Martinovića - rekao je izvor Vijesti.

Naime, Vukotić se već našao na metu suparnika, podsetimo, prvi put kad je sprečen pokušaj ubistva u Centralnom zatvoru u Beogradu u decembru 2019. godine.

- Njihov plan, navodo je bio, da Vukotiću, koji je u to vreme bio u pritvoru u CZ, u hranu stave cijanid i tako ga otruju. Međutim, plan im je propao i oni su uhapšeni. Interesantno je i to da su u vreme izvršenja krivičnog dela bili maskirani u policajce, odnosno imali su uniforme sa oznakama UKP - podseća izvor i dodaje da je protiv njih bila podignuta optužnica, ali da nije stupila na snagu, jer ju je Apelacioni sud vratio na dopunu.

Zanimljivo je to da se sada ispostavilo da su neki od uhapšenih mladića, koji su učestvovali u pokušaju ubistva, pripadnici ekipe Nikole Vušovića (31), zvanog Džoni, koji se sumnjiči da je nakon hapšenja Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, trebao da ga nasledi i preuzme poslove beogradskog ogranka "kavačkog klana".

Pripadnici ove kriminalne grupe sa Vračara učestovali su u pokušaju ubistva šefa "škaljarskog klana" Jovana Vukotića dok je bio u zatvoru u Beogradu. Nikola Vušović Džoni uhapšen je pre nekoliko dana u Dominikanskoj Republici po crvenoj Interpolovoj poternici koju je raspisao MUP Srbije. Srpsko Ministarstvo pravde zatražilo je Vušovićevo hitno izručenje jer postoji bojazan da bi on posle hapšenja u Južnoj Americi mogao da pobegne.

Drugi put Vukotić je izbegao sačekušu u oktobru prošle godine, zahvaljujući svom telohranitelju.

- Crnogorska policija uhapsila je P. M. (21), zbog sumnje da je danima pratio Vukotića i njegovu ekipu. Vukotić se tog dana nalazio u prostorijama policije, a njegov telohranitelj primetio je kako im je P. M. za petama. Prišao mu je i video da ima pištolj - rekao je ranije izvor Vijesti i dodao: - Vukotićev telohranitelj razoružao je P. M., koji je navodno kasnije izjavio da je dobio pola miliona evra za ubistvo vođe "škaljarca".

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track