Najnovije vesti

PLAĆENI UBICA MARJAN VUJAČIĆ TRAŽI DA GA OSLOBODE: Škaljarac osuđen na 30 godina robije zbog ubistva Jugeta uložio žalbu
Foto: Privatna arhiva

osuđen zbog ubistva u vranju

PLAĆENI UBICA MARJAN VUJAČIĆ TRAŽI DA GA OSLOBODE: Škaljarac osuđen na 30 godina robije zbog ubistva Jugeta uložio žalbu

Crna Hronika
14:16h

Uložena je žalba na presudu kojom je Podgoričanin Marjan Vujačić, navodni pripadnik "škaljarskog klana", osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, prenosi Dan.

Žalba je uložena zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, povrede krivičnog zakona i odluke o kazni.

Podsetimo, Vujačić je osuđen, jer je 27. septembra 2017. godine u Vranju, oko ponoći ubio Jugoslava Cvetanovića Jugeta. Vujačić je prema presudi prišao sa leđa Cvetanoviću i iz "škorpiona" u njega ispalio 14 projektila od kojih ga je 10 metaka pogodilo. Preminuo je na mestu ranjavanja.

Cvetanović je inače, rođeni brat Saše Cvetanovića zvanog Pitbul, koji je pravosnažno osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata jednog od najmoćnijih ljudi u srpskom podzemlju Luke Bojovića.

Vujačićev advokat Ognjen Radić žalbom ističe da prvostepeni sud u fazi suđenja, kao ni tužilaštvo u Vranju nisu predložili niti izveli dokaz trasološkim veštačenjem, kao ni druga. Apelacionom sudu Nišu žalbom je predloženo da njeno usvajanje, kao i da Vujačića oslobodi ili da prvostepenu presudu ukine i vrati sudu na ponovni postupak.

- Tražimo usvajanje žalbe s obzirom na činjenicu da je jedini dokaz u postupku uzrokovani DNK trag sa zida kladionice koji je navodno ostavilo lice koje se udaljavalo sa mesta izvršenja krivičnog dela. Tužilaštvo je moralo da dovede u vezu okrivljenog Marjana Vujačića sa tim tragom na način što će odrediti trasološko veštačenje. Na taj način moralo se utvrditi na kojoj visini je lice sa snimka kontaktiralo rukom zid kladionice i onda videti da li je u pitanju ista visina, isto mesto i trag sa kojeg je uzet bris ili su dva različita traga - stoji u žalbi.

Inače, Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. u Novom Sadu zbog falsifikovanja isprava. Sa njim su uhapšene još dve službenice MUP-a, koje su za 1.500 evra izdala lažna dokumenta. Policija ga je ubrzo povezala sa likvidacijom brata ubice Nikole Bojovića, Jugoslava Cvetanovića, a onda je klupko zločina počelo da se odmotava. Ispostavilo se da je Vujačić odgovoran i za ubistvo kontroverznog vranjskog biznismena Gorana Tasića Gokčeta u glavnom gradu Holandije, sa likvidacijom Veska Kalezića, označenog kao bliski saradnik kavačkom klanu koga je sa više od 10 hitaca izrešetao 2018. u Podgorici, ali i egzekuciju 2019. Mila Ilića, bliskog saradnika pomenutog Kalezića.

(Kurir.rs - Foto: Privatna Arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...