OGORČENI BEOGRAĐANIN POSLE NESREĆE NA ČUKARICI: Sramota je što vozači nisu hteli da pomognu povređenoj deci!
Foto: Kurir/Jelena Ivić

nesreća

OGORČENI BEOGRAĐANIN POSLE NESREĆE NA ČUKARICI: Sramota je što vozači nisu hteli da pomognu povređenoj deci!

Crna Hronika -

Četvoro dece povređene u strujnom udaru na Čukarici i dalje se nalazi u jedinici intenzivne nege s teškim povredama, a dvoje od njih je u veoma teškom stanju.

Podsetimo, osmoro mališana iz nehigijenskog naselja, starosti od pet do 15 godina, povređeno je u petak po podne kada su u igri pogodili žicu dalekovoda. Došlo je do jakog strujnog udara koji je dečicu razbacao po brdašcetu na kome su se igrali, a oni su uz pomoć humanih građana prebačeni u Dečju bolnicu u Tiršovoj.

- Troje dece nalazi se na odeljenju plastične hirurgije - rečeno je u bolnici. Posle nesreće, stanovnici naselja ispričali su da su mališane na rukama nosili do glavnog puta i molili građane da se zaustave i pomognu im da ih prevezu do bolnice dok su čekali Hitnu pomoć i policiju, koje su pozvali. Jedan od građana koji je pritekao u pomoć nesrećnim porodicama javio se redakciji Kurira.

brdo na kome su se deca igrala
brdo na kome su se deca igralafoto: Kurir/Jelena Ivić

- Imao sam tu sreću ili nesreću da se nađem prvi na mestu gde su teško povređena deca na Čukarici. Osmoro dece iz naselja na uglu Galipoljske ulice bilo je u teškom stanju, a sve je izgledalo kao u horor filmu. Majka i otac nosili su decu u skoro besvesnom stanju, sa vidnim opekotinama po celom telu, bez odeće, uz neljudske i nepodnošljive bolove vrištali su nasred ulice. Nakon što sam pozvao policiju i Hitnu pomoć, zbog spasavanja dečjih života s komšijom iz naselja, koji me je prepoznao na putu, i još jednim prolaznikom prevezli smo decu do Tiršove, gde im je pružena sva pomoć - priča naš sagovornik.

Dodavali gas

Kako kaže, najviše ga je potreslo što je pored njih, dok su molili za pomoć, prošlo 30 automobila. - Prolazili su pored nas i na našu molbu da se zaustave samo nastavljali dok je osmoro dece vrištalo od bolova. Jedva smo ih smestili u tri automobila. Zapitao sam se i još se pitam šta je to u ljudima, kakvi smo postali kad ni deci ne želimo ukazati bilo kakav vid prve pomoći, bez obzira na to ko su, šta su, kakve su vere i nacije. Da li smo postali roboti bez svesti i osećanja? - zaključio je sagovornik Kurira.

Kurir.rs/ J. Ivić/ Foto J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track