Spasao petogodišnju bratanicu, pa se udavio

Sahranjen heroj

Spasao petogodišnju bratanicu, pa se udavio

Crna Hronika -
Čim je video da su devojčice ispale iz čamca u Dunav, Tane Fusuljević (35) je skočio u reku. Jednu je uspeo da izvuče, a onda je potonuo

PETROVAC NA MLAVI - Tuga!Zašto sine, zašto Tane moj, kako će majka ovo da preživi!Lelek, od koga se ledila krv u žilama, prolamao se juče grobljem u Ranovcu kod Petrovca na Mlavi, gde je sahranjen hrabri Tane Fusuljević (35), koji se udavio u Dunavu, pokušavajući da spase 11-godišnju bratanicu!Tanetov rođak je ispričao da je Fusuljević došao sa suprugom i dvoje dece iz Švajcarske u rodno selo, kako bi s rodbinom proveo godišnji odmor.- Prošle srede je proveo ceo dan kod brata na slavi. Prisećali smo se nestašluka iz detinjstva i on se smejao kao nikad u životu. Zadirkivali smo ga zato što je sve vreme pio kiselu vodu, nije voleo alkohol. Ceo Ranovac se orio od njegovog smeha, nismo ni slutili da ćemo mu sutradan spremati sahranu - suznih očiju priča Tanetov rođak.Dan kasnije, Tane je sa ženom, bratom, petoro dece i prijateljima otišao u Golubac.- Ceo dan su bili na Dunavu, a uveče je s bratom Nikolom, njegovom i svojom decom seo u gliser, jer su hteli da vide Kazan. Kad su došli na sredinu Dunava, iznenada je naišao talas. Čamac se zaljuljao i iz njega su ispale bratanice od pet i 11 godina. Tane je odmah skočio, uspeo da izvuče mlađu devojčicu iz vode i spase je sigurne smrti! Onda je krenuo ka drugom detetu, koje je bilo desetak metara udaljeno od glisera. Međutim, iako je bio dobar plivač i krupan čovek, ubrzo je potonuo, a devojčicu su živu iz reke izvukli Pančevci, koji su se našli u blizini - ispričao je rođak.

Suze nad kovčegom Taneta Fusuljevića
Suze nad kovčegom Taneta Fusuljevića

Umro od infarkta?Spasilačke ekipe su 24 sata tražile Tanetovo telo.- Nadali smo se da je nekim čudom preživeo, ali u subotu smo primili najstrašniju vest. Kažu da njegovo srce nije izdržalo u hladnom Dunavu i da je umro od infarkta - ispričao je rođak.

Dežurali lekariOdmah iza tužne povorke išli su lekari Hitne pomoći, koji su tokom sahrane pružali pomoć Tanetovim roditeljima i supruzi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track