Albanski prodavci oružja osuđeni u Češkoj

Albanski prodavci oružja osuđeni u Češkoj

Crna Hronika -
Koristili su gostoprimstvo naše zemlje i radili sve osim što nisu vodili ispravan život. Bilo im je svejedno da li trguju oružjem ili drogama. Bilo im je stalo samo do novca, rekao je sudija Miroslav Čapek

PRAG - Okružni sud u češkom mestu Teplice osudio je dvojicu Albanaca iz Skoplja - braću Ismaila i Dželala Ljatifija na osam i sedam godina zatvora, zbog trgovine oružjem, objavili su češki mediji. Braća Ljatifi su u tom češkom gradu prodavali pištolje, automatske puške i mitraljeze koje su prethodno popravljali i na njih postavljali prigušivače, uz pomoć bravara koji je radio za njih.

"Koristili su gostoprimstvo (naše) zemlje i radili sve osim što nisu vodili ispravan život. Bilo im je svejedno da li trguju oružjem ili drogama. Bilo im je stalo samo do novca", rekao je sudija Miroslav Čapek. Na robiju od sedam i po godina poslat je i bravar Jan Panov, koji je u svojoj radionici popravljao oružje i dodavao mu prigušivače.

Iako se Panov na sudu izvinio zbog toga što je radio, sudija ga je označio kao ključnu ličnost čele ove kriminalne grupe, jer su kako je rekao, njegova stručnost, znanje i umeće omogućili rad i zaradu ostalih članova. Još jedan član grupe - Zdenjek Votava, koji je braći Ljatifi služio kao posrednik, osuđen je na 6,5 godina zatvora. Kako prenose mediji, braća Ljatifi biće izručena Makedoniji, pošto u Češkoj odsluže svoje zatvorske kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track