TUŽILAC O NOVIM SAZNANJIMA IZ ISTRAGE MASAKRA U JABUKOVCU Misteriozni svedok otkrio šta mu je Maja Bađikić tražila
Foto: Facebook, Zorana Jevtić

opet će se odlučivati o pritvoru

TUŽILAC O NOVIM SAZNANJIMA IZ ISTRAGE MASAKRA U JABUKOVCU Misteriozni svedok otkrio šta mu je Maja Bađikić tražila

Crna Hronika -

Ksenija Branković, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, rekla je da je odluka o određivanju pritvora Maji Bađikić iz Dupljana kod Negotina zbog uznemirenja javnosti promenjena, jer, kako je sud saopštio "ti razlozi više ne stoje", kao i da je "u međuvremenu proteklo mnogo vremena od podnošenja predloga za određivanje pritvora do konačne odluke".

Podsetimo, Maja Bađikić sumnjiči se da je zajedno sa Davorom Pernićem (36), iz susednog Jabukovca, učestvovala u ubistvu Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), avgusta 2019. u zaseoku Velja Vratna, kod Jabukovca.

Jabukovac, Mesto Zločina, Maja.B
foto: Privatna Arhiva

- Na određivanje pritvora mogla bi se i staviti tačka da nije, po našem mišljenju, bilo uticaja na svedoka - kazala je Brankovićeva.

- Reč je o svedoku Z. C., koji se, nakon prvog podizanja optužnice, javio VJT uz tvrdnju da je Maja Bađikić od njega tražila da joj pruži alibi za dane koji se u optužnici navode kao moguće vreme izvršenja zločina.

Brankovićeva kaže da je taj svedok ispitan, da je u svojoj izjavi potvrdio ono što je naveo, zbog čega je predloženo njegovo ispitivanje na glavnom pretresu.

- Iz ovog razloga, sudovi će ponovo odlučivati o određivanju pritvora protiv Maje Bađikić. Zasad, iako je već trebalo da bude doneta, ako ne pravosnažna, a ono makar prvostepena presuda, nije poznato kada će optužnica protiv Pernića i Bađikićeve biti potvrđena, jer Viši sud u Negotinu insistira na tome da Maja i njen otac budu saslušani na okolnosti iz iskaza svedoka Z. C - navodi tužilac negotinskog VJT.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track