ŠTAMPALI LAŽNE EVRE U PANČEVU: Falsifikatori priznali krivicu, ekspresno osuđeni na skoro 22 godine zatvora
Foto: MUP

tužilaštvo za organizovani kriminal

ŠTAMPALI LAŽNE EVRE U PANČEVU: Falsifikatori priznali krivicu, ekspresno osuđeni na skoro 22 godine zatvora

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal zaključilo je sporazume o priznanju krivičnog dela sa četiri pripadnika organizovane grupe koji su uhapšeni krajem januara zbog falsifikovanja novca!

Za samo mesec dana istrage, koja je pokrenuta 28. januara, sklopljene su nagodbe na osnovu kojih je Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu donelo presude kojima su sva četvorica osuđena na kazne zatvora u ukupnom trajanju od 21 godine i 11 meseci i novčane kazne u ukupnom iznosu od 350.000 dinara.

- Na osnovu presude suda, Rajko Borenović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i devet meseci i novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, Predrag Simić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i 11 meseci i novčanu kaznu od 80.000 dinara, Željko Dimitrijević je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i tri meseca i novčanu kaznu u iznosu od 80.000 dinara dok je Dejan Gladić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i novčanu kaznu u iznosu od 80.000 dinara - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

falsifikovanje, falsifikati
foto: MUP

Podsetimo, 27. januara, prema nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a nakon višemesečnog predistražnog postupka, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo falsifikovanje novca.

- Zajedničkom akcijom Tužilaštva za organizovani kriminal i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u Pančevu je otkrivana štamparija za izradu lažnog novca koji je stavljen u opticaj na teritoriji Republike Srbije. Uhapšeni su od septembra 2020. do lišavanja slobode stavljali u opticaj lažne evre u apoenima od 50 i 200. Takođe, na drugoj adresi u Pančevu, vršila se kompjuterska priprema za izradu lažnog novca koji je potom štampan - navodi se u saopštenju tužilaštva.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track