UDARAO NEMOĆNU STARICU (80) TUPIM PREDMETOM U GLAVU: Uhapšen mladić iz Srbobrana zbog ubistva u pokušaju, HTEO DA JE OPLJAČKA
Foto: Kurir

strašno

UDARAO NEMOĆNU STARICU (80) TUPIM PREDMETOM U GLAVU: Uhapšen mladić iz Srbobrana zbog ubistva u pokušaju, HTEO DA JE OPLJAČKA

Crna Hronika -

Starica Maria P. ( 80) iz Turije, kod Srbobrana, zadobila je teške telesne povrede u noći između četvrtka i petka, kada ju je navodno napao komšija Zoran Z. (29), udarajući je tupim predmetom u glavu.

Kako nezvanično saznajemo, baka Maria živi sama u kući. U toku noći između petka i subote, osumnjičeni Zoran Z. došao je do njene kuće u nadi da ona spava.

- Zoran je razbio staklo na prozoru kuće. Ušao unutra, verovatno u nameri da nešto ukrade od starice. Međutim, kada je ušao, zatekao je Mariu budnu. Počeo je da je udara tupim predmetom po glavi - kaže izvor Kurira.

Baka Maria je prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde se lekari bore za njen život.

Inspektori novosadske policije, operativnim radom rasvetlili su ovaj događaj i uhapsili Zorana Z, pod sumnjom da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

- Sumnja se da je on, pre dva dana , u Turiji, kroz prozor provalio u kuću sedamdesetdevetogodišnje meštanke i zadao joj više udaraca u predelu glave, nanevši joj teške telesne povrede. Z. Z. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Somboru - saopštila je novosadska policija.

-U petak je u Urgentni centar Kliničkog cntra Vojvodine primljena pacijentkinja M. P. (80) sa višestrukim traumatskim povredama od kojih su najdominantnije povrede kostiju glave i lica.

Nakon urgentno sprovedenog dijagnostičkog protokola i inicijalnog operativnog zahvata, pacijentkinja je u teškom opštem stanju smeštena na Klinici za reanimaciju i intenzivnu terapiju KCV, gde se primenjuju sve mere intenzivne terapije i nege - saopšteno je iz PR služba KCV.

(Kurir.rs/ S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track