ŠOKANTNO! DANIJELA: Lečić me je silovao u kolima! Govorila sam "NE" sve dok sam mogla! LEČIĆ: To je gnusna laž!
Optužila kolegu: Danijela Štajnfeld...Čeka poziv nadležnih: Branislav Lečić, Foto: Marina Lopičić, screenshot

TEŠKE Optužbe

ŠOKANTNO! DANIJELA: Lečić me je silovao u kolima! Govorila sam "NE" sve dok sam mogla! LEČIĆ: To je gnusna laž!

Crna Hronika -

Glumica (37) na saslušanju u policiji izjavila da ju je na početku karijere seksualno zlostavljao stariji kolega, dok je on juče saopštio da je spreman da odgovara u tužilaštvu

Glumica Danijela Štajnfeld (37), koja se proslavila ulogom u filmu „Ivkova slava“, na saslušanju pred policijom i zamenikom višeg javnog tužioca u Beogradu otkrila je da je čovek koji ju je silovao pre više godina, glumac, bivši ministar i predsednik Demokratske stranke Branislav Lečić (66).

Kako je za Kurir potvrdila Ivana Rakočević, portparol Višeg tužilaštva, Danijela je dala iskaz u prisustvu zamenika tužioca.

- U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela. Dalje provere su u toku, radi se na prikupljanju dokaza - rekla je Rakočevićeva i potvrdila da su inicijali osobe koju je Danijela navela B. L.

Bio je čovek kome sam verovala

Glumica je dopunila iskaz koji je ranije dala nadležnima, i na saslušanju u petak iznela više detalja o tome šta se dogodilo, ali i u kakvim je odnosima tada bila s Lečićem.

Danijela Stajnfeld
foto: Printscreen

- Povezao me je kolima i silovao me je u autu. Nisam mislila da ikad to može da se desi meni, posebno ne od strane čoveka kojem sam verovala. On je za mene bio autoritet u poslu. Zato što je stariji od mene i na višoj poziciji, ponašao se kao da ima pravo nad mojim telom - ispričala je ranije glumica.

Danijela je juče za Insajder otkrila da se navodno silovanje dogodilo u maju 2012. godine, kao i da se plašila da Lečića prijavi policiji.

- Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić u maju 2012. godine. Ja sam govorila „ne“ neprestano, dok god sam mogla. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti - ispričala je Danijela za Insajder i dodala da je tada bila uverena da joj javnost neće verovati u situaciji kada postoji samo njena reč na njegovu.

Ona je 40 dana kasnije, rekla je za Insajder, otišla u SAD jer je htela sve da zaboravi. Međutim, onda su počeli psihički problemi, dijagnostikovan joj je posttraumatski sindrom, prestala je da spava i da jede, a u jednom trenutku je pomišljala i na samoubistvo.

- Lečila sam se od posttraumatskog stresnog poremećaja neke dve godine. U to vreme nisam mogla da funkcionišem normalno kao osoba, da se osećam sigurno. Bila sam uglavnom zatvorena. Ako bi bio neko ko bi me podsetio na njega u bilo kom smislu, meni bi počela teškoća sa disanjem i mogla sam da dobijem panične napade - priča Danijela u intervjuu za Insajder.

Kap koja je prelila čašu

Glumica je odlučila da otkrije Lečićev identitet kada je obelodanjen slučaj Miroslava Mike Aleksića.

- Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti - kaže Danijela.

Kako Kurir saznaje od izvora upućenih u istragu, i Branislav Lečić će biti pozvan na saslušanje.

Branislav Lecic
foto: Marina Lopičić

Branislav Lečić juče se oglasio saopštenjem:

- Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje - naveo je Lečić.

Završeno veštačenje žrtava Mike Aleksića

TRPELE SU PATNJE VISOKOG INTENZITETA

Mika Aleksic, Milena Radulovic
foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

Veštačenja devet glumica, žrtava vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, završena su i potvrđuju verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao, rekao je punomoćnik nekoliko žrtava, advokat Jugoslav Tintor. On je ukazao da je žrtve veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele „psihičke patnje visokog intenziteta“.

- Dobili smo nalaze i mišljenja, koja se razlikuju od žrtve do žrtve, ali u suštini potvrđuju njihove iskaze i pojačavaju optužbu protiv okrivljenog - naglasio je Tintor, koji zastupa i glumicu Milenu Radulović. Ona je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave. Tereti se za 19 krivičnih dela.

Inače, Milena i glumica Iva Ilinčić, koja je takođe prijavila da ju je silovao Mika Aleksić, podržale su juče Danijelu Štajnfeld.

- Fajterke junajted! - napisala je Milena na Instagramu i tagovala Danijelu, dok je Iva objavila: „Samo hrabro!“

Snimak razgovora

„IMAŠ LI TI POJMA KO SAM JA?“

Danijela Štajnfeld je pre nekoliko meseci istražiteljima dostavila i snimak razgovora s čovekom za koga tvrdi da ju je silovao, ali je njegov glas navodno izmenjen na snimku. Na tom audio-snimku, kako su preneli mediji, nakon što Danijela pita: „Sećaš li se da sam plakala i da sam govorila ne“, muški glas, za koji ona tvrdi da pripada Branislavu Lečiću, odgovara:

- Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio polni organ u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja?!

Ćerka Branislava Lečića

ISTINA ĆE IZAĆI NA VIDELO

Ana Lecic
foto: Damir Dervišagić

Glumica Ana Lečić, ćerka Branislava Lečića, rekla je za Kurir „da joj je preteško da odgovara na ovakve napade vezane za nekog ko joj je roditelj“.

- Sve što mogu da kažem jeste da znam kakav je čovek moj otac i tu sam mirna. Istina će izaći na videlo - rekla je ona.

Glumac se pripremio

LEČIĆ ZNAO DA ĆE GA OPTUŽITI, TRAŽIĆE DA IDE NA POLIGRAF?

Glumac Branislav Lečić je pre nekoliko nedelja saznao da će ga koleginica Danijela Štajnfeld optužiti za silovanje, prenose beogradski mediji. Navodi se da je Lečić za to saznao jer pojedini mediji iz inostranstva rade na objavljivanju te priče na osnovu podataka koje im je Štajnfeldova dostavila, a jedan od tih medija ga je pozvao zbog komentara.

Lečić se o tome poverio najbližim saradnicima, kojima je navodno rekao da je reč o nameštaljci i uceni, kao i da ona želi da joj on plati. Takođe, kazao je i da će zbog toga tražiti da bude ispitan na poligrafu.

REAGOVANJA

MIRA BANJAC, GLUMICA

Mira Banjac
foto: Ana Paunković

- Zaista mi je sve to degutantno i odvratno i ne želim da komentarišem takve priče dok se ne dokaže da se to i desilo. Neću da blatim svoje kolege.

JELENA TINSKA, BALERINA

Jelena Tinska
foto: Damir Dervišagić

- Evo još jedna koja se uplašila da prijavi i obelodani. Ma dajte, bre, više. Ma sve su silovane jadne, sad im se dopalo da budu popularne. Lečić je imao i lepših žena od dotične.

EVA RAS, GLUMICA

Eva Ras
foto: Zorana Jevtić

- Leka je moj prijatelj i ne mogu da verujem dok se to ne dokaže. Meni je bitno da Srbija izađe čistog obraza, a ne da krivimo ljude koje sud nije osudio. Šta god da bude, biću na njegovoj strani.

MAKSA ĆATOVIĆ, PRODUCENT

Maksa Catovic
foto: Dragana Udovičić

- Nisam iznenađen, već šokiran. Za neke druge sam načuo, a za Lečića nisam.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track