DABOVIĆ DOBIO DOŽIVOTNU: Mladić iz Herceg Novog osuđen za MONSTRUOZNO UBISTVO bivše devojke Dušanke nasred ulice u Novom Sadu
Foto: Privatna Arhiva

viši sud

DABOVIĆ DOBIO DOŽIVOTNU: Mladić iz Herceg Novog osuđen za MONSTRUOZNO UBISTVO bivše devojke Dušanke nasred ulice u Novom Sadu

Crna Hronika -

Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog, koji je 26. decembra 2019. godine u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu na svirep način ubio bivšu devojku, Dušanku Jocović (25), presekavši joj nožem i dušnik, osuđen je danas u novosadskom Višem sudu na doživotnu robiju, rekla je predsednik veća sudija Ivana Josifović.

To je inače druga kazna doživotne robije koja je nakon promene zakona izrečena u Srbiji. Prvi je na doživotnu robiju osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja devopjčice iz Niša.

Dabović je inače dva dana pre svirepog zločina došao iz Herceg Novog da bi progonio bivšu devojku Dušanku. Iznajmio je sobu u hostelu blizu zgrade gde je devojka živela.

- Nisam mogao da podnesem da više nismo zajedno. Raskinuli smo pre par meseci dugogodišnju vezu. Voleo sam je iako smo živeli odvojeno, ja u Herceg Novom, a Dušanka u Novom Sadu, gde je radila - rekao je u policiji posle zločina.

Dejan dabovic i Dusanka Jocovic
foto: Privatna arhiva

Do detalja je opisao i samo ubistvo.

- Pratio sam je dva dana, nisam je video sa drugim muškarcem, što mi je bilo drago. Tog dana sačekao sam je ispred zgrade. Video sam da ide sa posla sa kesama punim voća i povrća. Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je "ostavim na miru". Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne i ostalo sve znate - ispričao je tada novosadskoj policiji.

(Kurir.rs/S.S.)

Bonus video:

25:35

CRNA HRONIKA 22.03.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track