NAVRŠILO SE 11 GODINA OD UBISTVA ČUVENOG TEKSTOPISCA U NOVOM SADU Očaj roditelja ne jenjava: Ubica našeg sina mirno spava i šeta
Foto: Kurir/S.S.

IZVRŠILAC NIJE UHVAĆEN

NAVRŠILO SE 11 GODINA OD UBISTVA ČUVENOG TEKSTOPISCA U NOVOM SADU Očaj roditelja ne jenjava: Ubica našeg sina mirno spava i šeta

Crna Hronika -

Pre 11 godina u Novom Sadu, nasred ulice, ubijen je kompozitor i tekstopisac Velibor Vučurović (31) iz Feketića, a počinilac i dalje nije pronađen. Vučurović ubijen je 27. marta 2010. Padala je kiša, a on je pešice išao Bulevarom Jaše Tomića u Novom Sadu, kada je krenuo je kod prijatelja. Oko 20.30, kod broja 14, iznenada ga je u glavu pogodio metak.

Veliborovi roditelji, majka Hilda i otac Zoran, kažu da im je kako vreme prolazi sve teže i teže i da ih najviše boli to što ubica nije pronađen.

"Ubica našeg sina punih 11 godina mirno spava, šeta i možda nam se smeje u lice, dok mi umiremo od tuge", kažu za Kurir neutešan otac Zoran, dodajući da je njemu u supruzi Hildi život stao onog trenutka kad je Velibor stradao.

Velibor Vucurovic
foto: Kurir/S.S.

Ovaj mladić nikada nije povezivan sa bilo kakvim mutnim poslovima, a policija ni sada ne isključuje mogućnost da je ubijen greškom.

"Nema kome se nismo obraćali, ali sve se vrti ukrug. Neću odustati, iako sina ne mogu da vratim. Kad je u pitanju dete, bol ne može da se ublaži. Možda bi mi malo lakše bilo kad bih znao ko ga je ubio i zbog čega i kada bi za to bio kažnjen. Možda", kaže otac pokojnog mladića.

Otac napominje da je pre nekoliko godine išao u sedište MUP u Beogradu.

"Mnogi ljudi iz policije godinama su me tešili uz lepe reči i, pokazalo se, lažna obećanja. Moj Velibor ne bi mrava zgazio, zanimala ga je samo muzika, ali je tako strašno završio", ističe Zoran Vučurović, dodajući da tuga i bol u njihovoj porodici je veliks, ali da neću odustati od borbe za istinu.

"Nadam se i dalje da će naša država rešiti ovu tragediju. Ponekad mislim da to nije bilo slučajno ubistvo, jer ne mogu da verujem da neko ima tako razvijen mehanizam za savladavanje savesti. Mnogo nam je teško, taj bol je neopisiv, ipak verujem da ima čestitih profesionalaca koji neće dozvoliti da ovaj zločin ostane nerasvetljen", istakao je za Kurir otac poginulog mladića, Zoran Vučurović.

Velibor Vucurovic
foto: Kurir/S.S.

Saradnja sa estradom

PISAO HITOVE ZA ŠABANA, BRAĆU MATIĆ, MIRU ŠKORIĆ

Vučurović je bio tekstopisac i kompozitor, napisao je veliki broj hitova za Šabana Šaulića, Sašu i Dejana Matića, Acu Ilića, Nedeljka Bajića Baju...

Autor je dueta "Tragovi sećanja", koju pevaju Mira Škorić i Šerif Konjević. Na prvom Grand festivalu osvojio je treću nagradu publike za pesmu "Prvi put"u izvođenju Stevana Anđelkovića. Dva puta je nagrađen na Moravskim biserima.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja