JEDINA FOTOGRAFIJA ŽRTVE I OPTUŽENOG! LEČIĆ: Seksa nije bilo u životu! DANIJELA: Silovao me posle predstave!
Ovo je scena sa pretpremijere NOVEMBAR 2011., Foto: Kurir

JEDINA FOTOGRAFIJA ŽRTVE I OPTUŽENOG! LEČIĆ: Seksa nije bilo u životu! DANIJELA: Silovao me posle predstave!

Crna Hronika -

Danijela Štajnfeld (37) tvrdi da se seksualno napastvovanje dogodilo u vreme kada su ona i Lečić radili na predstavi „Dnevna zapovest“, u kojoj su oboje imali glavne uloge.

Glumica Danijela Štajnfeld (37), koja je prošlog petka u policiji rekla da ju je 7. maja 2012. silovao kolega Branislav Lečić (66), potvrdila je da se seksualno napastvovanje dogodilo u vreme kada su ona i Lečić radili na zajedničkom projektu, na predstavi „Dnevna zapovest“, u kojoj su oboje imali glavne uloge. Ni Branislav Lečić nije sporio da su u to vreme igrali na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

O premijeri

Kurir je našao fotografije koje su najverovatnije nastale u novembru 2011, na probi pred premijeru „Dnevne zapovesti“, koja je održana 11. novembra 2011. Kako tvrdi glumica, silovanje se dogodilo šest meseci kasnije, a samo četiri dana nakon zlostavljanja ona i Lečić su se ponovo našli na sceni, i to u istom komadu.

Branislav Lecic, Danijela Stajnfeld
foto: Vladimir Šporčić

- To se desilo 7. maja 2012, bili smo zajedno u predstavi „Dnevna zapovest“ u Beogradskom dramskom, aktivno smo radili zajedno. Išli na gostovanja, družili se. I u jednom momentu on je predložio da se vidimo, htela sam da mi da neki potpis, to je bila jedna potpuna nebuloza, naravno, mi smo se viđali često, nije bilo prvi put da sednem s njim u kola - rekla je Danijela u intervjuu za Insajder i dodala:

- On je mene te noći, na moje moljenje i plakanje i na moje „ne“, on je mene odveo negde gde nisam znala gde sam, gde nisam mogla da izađem iz tog prostora, to je bilo van Beograda. I tamo me je mučio, i tamo me je silovao. Ja sam govorila „ne“, neprestano, dok god sam mogla. Ridala sam strašno. Onda me je vratio kući i posle četiri dana smo igrali predstavu.

O ulozi

Branislav Lečić, s druge strane, tvrdi da je Danijelina optužba „najgnusnija laž“.

- Danijela, reci istinu. Bili smo samo partneri u poslu. Maksimalno sam se trudio da shvatiš koju ulogu igraš, a neko ko bude i gledao snimak te predstave, čitao tekst ili govorio o njemu, jasno će videti odakle poreklo tvog ponašanja. Ali kao što u predstavi nije bilo realizacije našeg seksualnog odnosa, jer si u predstavi bila, po tekstu, po liku koji sam ja igrao, zaljubljena u mene - rekao je Lečić, pa nastavio:

- Pošto se nije dogodilo ni u predstavi, znaš i sama, nije se dogodilo ni u životu. Znači i ti, i ja, i Bog znamo da ti i ja nikada nismo imali ljubavni odnos, ni neku vezu, niti smo imali seksualni odnos. Nikada.

Branislav lecic, Danijela Stajnfeld
foto: Kurir

Glumac je dodao da je mlađoj koleginici pružao svu podršku tokom zajedničkog projekta.

Podsetimo, nakon što je glumica javno progovorila o silovanju, mnoge kolege su joj pružile podršku, a veći deo ansambla predstave „Kad su cvetale tikve“, koja se igra u BDP, potpisalo je peticiju u kojoj su izrazili stav da ne žele da igraju sa Lečićem dok se situacija ne reši na sudu. Među onima koji su odbili da glume s Lekom su Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jelisaveta Orašanin, Iva Ilinčić, Mirjana Karanović i drugi.

Oglasila se Štajnfeldova

JA SAM ŽIVI DOKAZ MONSTRUOZNOG ZLOČINA

Danijela Štajnfeld juče je na Instagramu objavila, kako je navela, pesmu o kulturi zlostavljanja u kojoj i po kojoj živimo, a u kojoj je ispoljila svoj emocije.

- Ja sam živi dokaz zločina tako monstruoznog, u koji sumnjate. Pitajte me za moj seksualni napad. Budi mi gost i baci presudu i laj i psuj i krivi. Džabe laješ, moj glas nepokolebljiv je odsad, pa sve do večnosti - stoji u pesmi glumice, koja je izbacila i majicu sa natpisom:

- Armija ljudi je bila potrebna da danas nađem svoj mir. Kada sam progovorila, proces zaceljenja je počeo.

Više od sedam sati davao iskaz u policiji

LEČIĆ PROŠAO POLIGRAF?

Branislav Lecic
foto: Damir Dervišagić

Branislav Lečić juče je više od sedam sati davao izjavu u Policijskoj upravi za grad Beograd. On je, kako su preneli beogradski mediji, u policiji prošao poligraf odgovorivši na sva pitanja koja su mu bila postavljena. Lečić je sinoć obraćajući se preko društvenih mreža rekao da je prošao poligrafsko ispitivanje.

- Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi s ovim slučajem, nalaze se na tim adresama - u policiji i tužilaštvu - rekao je Lečić za Tanjug posle ispitivanja.

Glumac je oko 14 sati u pratnji advokata stigao u policiju, pošto je prethodno dobio poziv od tužilaštva da u svojstvu građanina da izjavu povodom optužbi za krivično delo silovanja.

Okupljenim novinarima je pre davanja iskaza kratko poručio da je „sve ovo farsa i glupost“.

- Evo sada prilike da ja dam svoju izjavu na mestu koje je zakonom predvideno za ovakve stvari - kazao je Lečić.

Dok je ulazio u zgradu policije, nepoznati muškarac mu je doviknuo: „Branislave, ku**o“, na šta je glumac samo odmahnuo rukom. Lečić je iz policije izašao oko 21.20 sati, a jedan muškarac mu je pružio podršku uzviknuvši: „Pravda za Leku“.

Portparolka Višeg javnog tužilaštva Ivana Rakočević sinoć je rekla da je Lečić dao izjavu u policiji u svojstvu građanina, u kojoj je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld.

A.S.B.

Kurir.rs/ B.Travica - J. Rafailović Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track