ĐILASOV POMOĆNIK PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE: Priveden zbog nastavka zabranjene gradnje višespratnice na Paliluli
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Nakon saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu

ĐILASOV POMOĆNIK PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE: Priveden zbog nastavka zabranjene gradnje višespratnice na Paliluli

Crna Hronika -

BEOGRAD - Nakon saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, bivši predsednik opštine Palilula D. B. i još dvojica osumnjičenih za nelegalnu gradnju pušteni su da se brane sa slobode.

Kako je Kuriru rečeno u Prvom osnovnom tužilaštvu, oni su juče privedeni i određeno im je policijsko zadržavanje zbog nastavka gradnje višespratnice na opštini Palilula, iako je već bila zabranjena odlukom Građevinske inspekcije, a sporni objekat nikada nije dobio građevinsku dozvolu.

Bašić i druga dvojica osumnjičenih su pred tužiocem izneli svoju odbranu i detaljno pojasnili koje su radnje zajedno i pojedinačno preduzeli u vezi sa spornim objektom i da su angazovali radnike da bi ga završili. Zgrada je već bila dobrim delom sagrađena od strane prethodnog investitora koji je u bekstvu, i za kojim je na predlog tužilaštva raspisana poternica.

Takođe, pojasnili su da su oni pozajmili prethodnom investitoru određene novcane iznose, a kako na objektu nije bilo rešenje da se zabranjuje dalje izvođenje radova, želeli su da zavrse objekat, kako bi povratili svoja sredstva, rekli su okrovljeni u odbrani. Tužilaštvo ukazuje da je nakon detaljnog saslušanja odlučilo da se dalja istraga nastavi redovnim putem, bez predlaganja pritvora, imajući u vidu da za to ne postoje osnovi.

Pojašnjava da osumnjičeni imaju prebivalište, izneli su svoju odbranu i nisu osuđivani. Što se tiče daljeg postupka, tužilaštvo će ispitati određene svedoke, pribaviti i dodatnu dokumentaciju, a nakon toga doneti odluku. Tužilastvo je istaklo da je na njegov predlog određen pritvor protiv prvog i glavnog investitora i da je za njim raspisana poternica koja je na snazi.

Bašić i ostali se terete za krivično delo građenje bez građevinske dozvole, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna. D.B. je bio predsednik opštine Palilula i pomoćnik današnjeg lidera Stranke slobode i pravde (S SP) Dragana Đilasa dok je bio gradonačelnik Beograda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track