KO JE VOZIO ČUVENI AUTO KOJIM JE NAVIJAČ ZVEZDE OTET? Veljina ekipa ujedinila se da bi iz osvete sklonila Zdravka Radojevića
Foto: Stefan Stojanović MONDO, Printscreen

evo ko je sve upleten u otmicu

KO JE VOZIO ČUVENI AUTO KOJIM JE NAVIJAČ ZVEZDE OTET? Veljina ekipa ujedinila se da bi iz osvete sklonila Zdravka Radojevića

Crna Hronika -

Ekipa Velje Nevolja namamila je navijača Crvene zvezde, Zdravka Radojevića (41) da se sastane sa njima rano ujutru 10. novembra prošle godine bez mobilnih telefona, nakon čega su ga odvezli u kuću u Ritopeku, gde su ga ubili iz osvete.

Ovo se između ostalog navodi u nalogu za sprovođenje istrage protiv Veljka Belivuka koju je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako stoji u dokumentu tužilaštva, a kako je Kurir već pisao, Nemanja Lakićević je po nalogu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića iskoristio svoje ranije poznanstvo i poverenje Radojevića i tražio mu je da dođe do parkinga u blizini Javnog preduzeća "Lasta".

Kako se sumnja, Radojeviću je zahtevao da na mesto sastanka dođe bez mobilnog telefona, što je on i učinio. Njega je, prema navodima upravo Lakićević u "pasatu" odvezao do "Laste". Njih je tamo u automobilu marke "reno" čekala nepoznata osoba.

- Radojevića je prešao iz vozila marke "reno", koje su koristili Belivuk i Miljković, a kojim je upravljalo zasad N. N. lice i odvezlo do kuće u Ritopeku - navodi se u nalogu za sprovođenje istrage.

Prema navodima tužilaštva, po dolasku u kuću u Ritopeku, Belivuk, Miljković i zasada više N. N. osoba iz bezobzirne osvete lišili su života Radojevića, a potom pokušali da unište tragove ovog ubistva, između ostalog, sklanjanjem "pasata" kojim je Radojević dovezen na mesto sastanka kod "Laste".

Ritopek, Velja nevolja
foto: Zorana Jevtić

Tužilaštvo navodi da je taj automnobil dan nakon ubistva uhapšeni pripadnik grupe Velje Nevolje, Marko Budimir sa zasad nepoznatim saradnikom odvezao kod "Laste" do poslovnog kluba "Košutnjak", a potom obavestio Lakićevića da je vozilo tu ostavio.

Inače, Zdravko Radojević bio je blizak prijatelj Marka Miljkovića. Prijateljstvo je puklo zbog novca i poslova oko narkotika, pošto je Radojević navodno dilovao kokain, što je Belivuku i Miljkoviću zasmetalo.

Zdravko Radojević, Kotež, Principi
foto: Kurir

Navodno, Belivuk i Miljkoviću nije smetalo dok je Radojevića imao "sitno na prodaju", međutim kada je počeo da diluje veće količine, dobio je tad prvu opomenu. Belivuk i Miljković su mu isprva rekli da im se ne mešta u posao i ne zalazi na njihovu teritoriju. Radojević je, međutim nastavio sa poslom i nije se obazirao na upozorenja i pretnje. Nakon Radojevićevog nestanka navodno je Belivuk pretio i porodici svoje žrtve. Radojevićevo telo do danas nije pronađeno.

Ko je mladić koji je vozio "pasat" posle ubistva?

Ime Marka Budimira koji je dan nakon ubistva prevezao "pasat" koji je Radojević dovezen do parkinga kod "Laste" privođen je sa bratom Milošem, kao i Vladimirom Grekom, 29. januara ispred Aerodroma "Nikola Tesla", nakon što su Belivuk i Miljkovića sleteli izu Tivta gde su bili u poseti vođi kavačkog klana Radoju Zviceru. Kako se pisalo, oni su tada dvojicu vođa kriminalne grupe čekali, a u policiji su se izjasnili da su njihovo obezbeđenje.

Uzeli mu 20 automobila?

Kako smo ranije nezvanično saznali, Radojević je ušao i u posao s nekretninama, a navodno je imao i auto-plac.

- Priča se i da su ga Belivuk i ekipa reketirali, da su mu s placa uzeli 20 automobila, ali da su mu vratili 18. Takođe, priča se da mu je Belivuk tražio da mu prepiše dva stana u zgradi koju je pravio kako bi, navodno, rešili probleme - kaže sagovornik.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:59

DIVLJAČKI UDARALI MLADIĆA DOK JE DEVOJKA VRIŠTALA: Pogledajte kako su trojica tukla jednog kod Fontane u Novom Beogradu (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja