VELIKA AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE U BG: Čak 52 vozača isključeno iz saobraćaja jer su upravljali neregistrovanim vozilima
Foto: S.U., Ilustracija

mup

VELIKA AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE U BG: Čak 52 vozača isključeno iz saobraćaja jer su upravljali neregistrovanim vozilima

Crna Hronika -

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu u toku pojačane akcije kontrole, uz upotrebu vozila opremljenih kamerama i savremenim informacionim sistemima, danas su za samo četiri sata iz saobraćaja isključili 52 vozila kojima je istekla registraciona nalepnica, saopštio je MUP.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu uz upotrebu ovih vozila, koja doprinose većoj efikasnosti u otkrivanju prekršaja.

Milinković je precizirao da je u prva četiri sata kontrole pored prekršaja isteka registracione nalepnice, otkriveno i pet prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, dva vozača su sankcionisana zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok su dvojica prekršajno kažnjena zbog nepropisnog preticanja.

Vozila opremljena modernom i savremenom tehnologijom, između ostalog, omogućavaju policijskim službenicima da direktno iz automobila provere lica i vozila.

Takođe, vozila imaju ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track