00:13

Nestala devojčica u Kragujevcu

APEL OCA

NESTALA DEVOJČICA U KRAGUJEVCU: Ana (13) pobegla iz prihvatilišta, roditelji joj branili da se viđa sa dečkom (19)

Crna Hronika -

Kragujevčanka Ana Mirković (13) je nestala. Otišla je iz prihvatilišta za decu u kojem je bila privremeno smeštena i od tada joj se gubi svaki trag. Za njom tragaju policija i neutešni roditelji.

00:13

Nestala devojčica u Kragujevcu

Otac Miloš za Kurir kaže da se ona viđala sa devetnaestogodišnjim dečkom, a roditelji se nisu slagali sa njenom vezom.

Ana Mirkovic
foto: privatna arhiva

"Ja svoje dete nisam ostavio. Odveo sam je u prihvatilište, tamo ju je uputio Centar za socijalni rad, da neko stručan priča i radi sa njom. Branio sam joj da bude sa tim dečkom, da postane kao ta porodica i da prosi", objašnjava Miloš Mirković.

Milos Mirkovic, Ana Mirkovic
foto: Kurir/B.Đ.

Kako saznajemo, Ana je u prihvatilištu provela 20-ak dana, potom je izašla u šetnju i više se nije vratila. Centar za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica", gde je nestala devojčica bila smeštena odmah je obavestio policiju i Centar za socijalni rad.

"Mi vodimo računa o toj deci, naravno, ali nismo ustanova zatvorenog tipa. Ona je svojevoljno otišla, mi smo odmah obavestili nadležne i sada sledi udruženi rad da se devojčica pronađe. Najiskrenije se nadamo da je dobro i da ćemo uskoro da saznamo gde je", rekla je Snežana Branković, direktorka Centra "Kneginja Ljubica".

Milos Mirkovic, Ana Mirkovic
foto: Kurir/B.Đ.

Policija intenzivno traga za Anom. Roditelji apeluju na sve da, ukoliko imaju neke informacije o njoj, o tome obaveste policiju na broj 192.

Kako saznajemo, trenutno se ne zna ni gde je punoletni mladić sa kojim se Ana viđala.

Kurir.rs/B.Đ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track