HOROR U VELJINOJ KUĆI SMRTI: Krv žrtva posvuda, na zidovima, u kuhinji, garaži, a NAJVIŠE U KUPATILU!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Ana Paunković

mučeni, ubijani pa raskomadani

HOROR U VELJINOJ KUĆI SMRTI: Krv žrtva posvuda, na zidovima, u kuhinji, garaži, a NAJVIŠE U KUPATILU!

Crna Hronika -

Tragovi krvi muškaraca koje je, kako se sumnja, klan Veljka Belivuka dovodio u kuću strave istražitelji našli na podovima, zidovima, frižideru, nameštaju, radijatorima, u kuhinji, garaži, na ulaznim vratima i najviše u kupatilu.

Kuća strave u naselju Ritopek u okolini Beograda, u koju su, kako se sumnja, pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovodili namamljene žrtve, a potom ih brutalno ubijali, krije tajnu likvidacije najmanje četiri muškarca. Kako Kurir saznaje, istražitelji sumnjaju da ih je na ovom mestu ipak ubijeno daleko više, a brojni DNK tragovi koji su otkriveni po celoj kući poslati su na veštačenje kako bi se utvrdilo ko je još sve sa spiska 12 misteriozno nestalih osoba bio u tom objektu.

Sefovi i video-nadzor

Potraga za ostacima nestalih, ali i tragovima koji bi uhapšene mogli da pošalju na doživotnu robiju počela je iste noći kada su početkom februara pripadnicima ove kriminalne grupe stavljene lisice na ruke.

Ritopek, Velja nevolja
foto: Zorana Jevtić

Policija je upala u kuću u Ritopeku na adresi Livadice i zatekla sefove, najsavremeniji video-nadzor koji koristi i policija i koji prepoznaje čak i lica, ali je pravi šok usledio kada su u kući od skoro 300 kvadrata otkrili tragove krvi u gotovo svim njenim prostorijama.

- Kuća nije bila opremljena sa mnogo nameštaja, unutrašnjost je bila poluprazna. Njen vlasnik je Vlado Draganić, član grupe, koji je ovu kuću ustupio kriminalnoj grupi za brutalna ubistva. U njoj su odmah pronađeni panciri, palice, noževi, elektrošoker, hirurške rukavice, velike plastične kese, ali i delovi garderobe - otkriva sagovornik Kurira.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: AP/Darko Vojinović

Pretres je trajao danima i noćima, a ono što je u njoj pronađeno nesumnjivo upućuje na to šta se događalo iza visokih zidina.

- Kuća ima tri nivoa, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje, koje još nije završeno. U dvorištu su pomoćni objekti, ali i bunar - opisuje sagovornik Kurira kako izgleda unutrašnjost zdanja koje i dalje obezbeđuje Žandarmerija.

Istraga Žandarmerija ispred vikendice
Istraga Žandarmerija ispred vikendicefoto: Zorana Jevtić

I pločice na analizi

Tragovi krvi, kako dodaje, pronađeni su gotovo na svim podovima i zidovima, a najviše ih je bilo u kupatilu. Upravo zbog toga sumnja se da su u drugim prostorijama mučili žrtve, a da su ih potom u kupatilu sekli na komade da bi se lakše oslobodili tela, koja do danas nisu pronađena.

- Krvi u tragovima ima na zidovima dnevne sobe, u kuhinji, na nameštaju, radijatorima, na zidovima i podovima spavaće sobe, u garaži, na ulaznim vratima - otkriva jezive detalje sagovornik Kurira i napominje da su tragovi krvi otkriveni čak i na frižideru.

Delovi nameštaja, kvake, čak i keramičke pločice poslati su na DNK analizu.

- Na osnovu svega što je zatečeno tamo, praktično nekom vrstom rekonstrukcije, može da se zaključi da su žrtve dovozili na prevaru u tu kuću, koja im je bila posebno zgodna jer se stiže auto-putem. Žrtvu bi, praktično, napali s vrata elektršokerom koji je pronađen, a potom bi je omamljenu vezali za stolicu lepljivom tragom i potom otpočinjali mučenje. Zbog toga, mnogo tragova krvi je otkriveno na svim zidovima i podovima. Potom bi, najverovatnije, žrtve vezivali lepljivom trakom koja je pronađena za metalnu stolicu. Potom, kada bi ih ubili, telo su nosili u kupatilo i tu ga sekli na komade - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, inspektori su iz kuće odneli i delove cevi i slivnika vodovoda.

hapsenje, klan Velje Nevolje
foto: Printscreen Pink

Ostala samo dugmad

U dvorištu je, kako dodaje, pronađeno i zgarište, a u unutrašnjosti kuće tragovi jakog hemijskog sredstva, koje je najverovatnije korišćeno za uklanjanje tragova.

- U dvorištu su, sumnjamo, palili stvari i ono što je moglo da izgori, a moglo je da bude trag do žrtve. Da je tu gorela garderoba, zaključuje se na osnovu toga što su pronađeni brojni metalni dugmići različitih brendova, koje vatra nije mogla da uništi, ali i delovi nagorele rukavice i odeće - zaključuje on.

Sumnja se da ih je oteo i ubio klan Belivuka Goran Veličković, Milan Ljepoja, Jovan Kecman i Aleksandar Gligorijević
Sumnja se da ih je oteo i ubio klan Belivuka Goran Veličković, Milan Ljepoja, Jovan Kecman i Aleksandar Gligorijevićfoto: Privatna Arhiva, Marina Lopičić

U ovoj vikendici, kako je potvrđeno, pronađeni su tragovi osumnjičenih članova klana, ali i, kako se veruje, ubijenih Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića.

Istraga

TRAG KRVI I NA VRHU BUNARA

Posebnu pažnju tokom uviđaja i potrage za ostacima nastradalih skrenuo je bunar u dvorišu kuće u Ritopeku.

- Iskusni istražitelji odmah su posumnjali da su neki od ostataka završili upravo u bunaru. Ta se sumnja još uvek provera, s obzirom na to da je na vrhu bunara pronađen trag krvi - otkriva sagovornik Kurira.

Viši sud

PRODUŽEN PRITVOR VELJI I MILJKOVIĆU

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu produžio je juče pritvor do 30 dana Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihove grupe, koji se terete za niz teških krivičnih dela, zbog opasnosti od bekstva i drugih okolnosti. Pritvor je produžen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na to da će uništiti dokaze, opasnosti da ponove krivična dela, kao i zbog uznemirenja javnosti. Belivuk i Miljković se terete za tri ubistva, trgovinu drogom i nelegalno posedovanje oružja i oni su označeni kao vođe ove kriminalne grupe. Uhapšeni su 4. februara, kao i još 17 članova ove kriminalne organizacije. Sumnjiče se za ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Ostaci

PRONAĐENA I LJUDSKA TETIVA?

U kući za mučenje u Ritopeku, kako otkriva izvor iz istrage, pronađen je deo ljudske tetive.

- Poslat je na veštačenje kako bi se utvrdilo o čijem je delu tela reč, s obzirom na to da se sumnja da su, pored Ljepoje, Radojevića i Veličkovića, u toj kući mučeni i ubijeni i nestali Lazar Vukićević, Jovo Kecman, Filip Marjanović, Ljubomir Lainović, Goran Mihajlović, Aleksandar Gligorijević, Strahinja Marković, Vukašin Gošović - otkriva on.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track