LAZARU ODSEKLI JEZIK JER JE UVREDIO VELJU NEVOLJU: Vukićević brutalno likvidiran jer je PRIČAO PROTIV BELIVUKA!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

LAZARU ODSEKLI JEZIK JER JE UVREDIO VELJU NEVOLJU: Vukićević brutalno likvidiran jer je PRIČAO PROTIV BELIVUKA!

Crna Hronika -

Istražitelji su utvrdili da je u štek vikendici u blizini Beograda, osim tragova Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića, pronađena i krv navijača Crvene zvezde

Tragovi krvi Lazara Vukićevića (31), navijača Crvene zvezde koji je misteriozno nestao sredinom oktobra prošle godine, pronađeni su u kući u Ritopeku, gde su pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, brutalno mučili i ubijali žrtve.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, među tragovima krvi koji su pronađeni na podovima, zidovima i nameštaju u kući, otkriven je i trag ovog navijača, koji je navodno bio blizak i škaljarskom klanu.

- Ime Lazara Vukićevića je među još deset osoba sa crnog spiska mladića, čiji se nestanak dovodi u vezu s Belivukovom grupom. Posle otkrivanja njegovog DNK u kući strave u okolini Beograda, nema sumnje da je i on žrtva ovog surovog klana - kaže sagovornik Kurira.

Nije bio poslušnik

Prema operativnim podacima, sumnja se da su Vukićeviću pre likvidacije odsekli jezik.

- Navodno, jezik su mu odsekli, jer su čuli da je on po gradu pričao kako je Veljko Belivuk običan konobar i da neće on da radi ono što mu konobar naredi - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je Belivuk navodno kao klinac radio u restoranu na stadionu FK Rad, čiji je navijač tada bio.

Podsetimo, kriminalna grupa zvanično se sumnjiči za otmice i ubistva Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, ali su tokom istrage, koja i dalje traje, nađeni i dokazi za druge zločine.

Lazar Vukićević je nestao sredinom oktobra prošle godine na Banovom brdu u Beogradu. Navodno, krenuo je na dogovoreni susret svojim blindiranim automobilom i tada mu se gubi svaki trag.

Spekulisalo se da je namamljen na sastanak tako što su prethodno pripadnici suprotstavljene kriminalne grupe oteli Damira Hodžića iz Bara i preko njegovog Skaj telefona poslali sliku vezanog Velje Nevolje, kako bi ispalo da su ga zarobili. Lazar je, navodno, krenuo na mesto na kom mu je javljeno da je zarobljen Belivuk. - Sumnja se da je praktično sam došao u kuću za mučenje, gde su ga čekali pripadnici Belivukove grupe. Njegovo telo nije nađeno, ali tragovi krvi jesu - otkriva sagovornik. On podseća da se sumnja da su Vukićevićev nestanak i ubistvo Aleksandra Šarca, koji je bio njegov prijatelj, povezani. Obojica su bila bliska „škaljarcima“ i u sukobu sa ekipom Velje Nevolje. Za ubistvo Šarca osumnjičen je Lazar Ilić iz Kraljeva, koji je uhapšen u Budvi dok je pripremao ubistvo Marka Ljubiše Kana i to baš u vreme kada su Belivuk i Marko Miljković bili gosti vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. - Inače, Baranin Hodžić, koji je nestao, osim s Vukićevićem, bio je blizak i sa Alanom Kožarom i Igorom Dedovićem, vođama „škaljaraca“, koji su prošle godine ubijeni u Grčkoj - Dedović u Atini, a Kožar na Krfu. Navodno, istražitelji su otkrili da su komunikaciju s njim pred likvidacije imali i jedan i drugi - podseća naš sagovornik. Rade se DNK analize Izvor Kurira otkriva da porodice svih nestalih još uvek nisu dostavile DNK radi upoređivanja, ali da se tragovi pronađeni u kući uveliko analiziraju. - Porodica Jove Kecmana je dostavila DNK i očekujemo da u narednih nekoliko dana stignu rezultati analize koja će pokazati da li je i on ubijen u Ritopeku, za šta postoje određena operativna saznanja - otkrio je izvor iz istrage.

Ekipa Kurira

štampano izdanje, 4.4.2021.
foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE NOVI BROJ PORODIČNOG MAGAZINA LENA! Zdravlje na usta ulazi – PRAVAC NA PIJACU

I ove nedelje samo uz Kurir poklon - najbolji porodični magazin u Srbiji!

Ne kaže se džabe da zdravlje na usta ulazi! Sve što nam je potrebno za jak imunitet može se naći na tezgama seljaka, zbog toga pravac na pijacu. Da li su vam suva usta? Prljave maske dodatnu komplikuju sve. Ne tražite osvetu – praštajte, da bi vama bilo lakše. Napravite oazu za uživanje: sredite balkon, posadite cveće. Plus intervju sa Nelom Mihailović: Moral dolazi pravo iz kuće.

Lena
foto: AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track