Peranovićeva žena: Zarupca je voleo kao da mu je sin!

Peranovićeva supruga svedočila o ubistvu u „Sretenju“

Peranovićeva žena: Zarupca je voleo kao da mu je sin!

Crna Hronika -
Kobne noći Branislav mi je rekao: „Nebojši je pozlilo! Izgleda da neće biti dobro“, ispričala Milanka Peranović

ŠABAC - Počela svedočenja!- Branislav i Nebojša voleli su se kao otac i sin! Te večeri Branislav mi je samo rekao: „Nebojši je pozlilo! Izgleda da neće biti dobro!“ Ne znam šta se dogodilo, ali znam da ga nije brutalno tukao.Ovo je juče, na saslušanju pred istražnim sudijom Višeg suda u Šapcu, posvedočila Milanka Peranović, supruga sveštenika Branislava Peranovića (54), osumnjičenog da je 6. avgusta ubio Nebojšu Zarupca (39), štićenika Centra za odvikavanje od droge „Sretenje“ u Jadranskoj Lešnici.Peranovićev branilac, advokat Ilija Radulović, potvrdio je za Kurir da je ona detaljno ispričala kakav je bio odnos Peranovića i Zarupca.- „Sretenje“ nije bio „Prokleta avlija“, nije bilo nasilja, jer za to nije ni bilo potrebe. Štićenici su bili vaspitana deca iz imućnih i uticajnih porodica. Pokojni Nebojša je bio najbolji među njima. Bio je plemenit, inteligentan i čestit. Zavetovao se Branislavu da će ostati u centru sve dok on bude postojao, jer je znao da napolju neće imati šansu da preživi - ispričala je ona.Problem između njih dvojice iskrsao je kad je Zarubac saopštio odluku da želi da ode.- Branislav je želeo da ga zadrži po svaku cenu i da ga ubedi da između života i smrti izabere život - posvedočila je Milanka.(J. S.)

Štićenik: Peranović me je batinao!Đorđe Andrejić, bivši štićenik centra, izjavio je juče za medije da ga je sveštenik Branislav Peranović tukao tokom boravka u „Sretenju“.- Požalio sam se da mi nije dobro, a on je uzvratio batinama. Imao sam modrice po celom telu, a kapilar na mom desnom oku koji je pukao i modrica na licu takođe su delo sveštenika Branislava Peranovića - ispričao je Andrejić, bivši novinar, koji sada boravi u centru „Raskršće“ u Čeneju kod Novog Sada.

Dačić: U „Sretenju“ nasiljePremijer Srbije Ivica Dačić rekao je juče da ono što se dogodilo u „Sretenju“ predstavlja nasilje, a ne lečenje i da je to sasvim suprotno od onoga što predviđa protokol koji su potpisali MUP i patrijarh Irinej o saradnji na suzbijanju bolesti zavisnosti. - U 90 odsto slučajeva, kad je reč o crkvi, postoji izlečenje, za razliku od drugih načina i centara za lečenje, gde je taj procenat izuzetno nizak - rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja