IGOR VACLAVIĆ PONOVO PRED SUDOM U ŠPANIJI: Specijalci ga zbog suđenja prebacuju u drugi zatvor MASOVNOG UBICU ČEKA STAKLENI KAVEZ
Foto: EPA

nastavak procesa

IGOR VACLAVIĆ PONOVO PRED SUDOM U ŠPANIJI: Specijalci ga zbog suđenja prebacuju u drugi zatvor MASOVNOG UBICU ČEKA STAKLENI KAVEZ

Crna Hronika -

Najpoznatiji srpski zatvorenik Igor Vaclavić tokom ovog vikenda biće prebačen u Zuera zatvor u Španij, kako bi lakše odlazio na suđenje za trostruko ubistvo u decembru 2017 godine.

Da podsetimo, posle dva ubistva u Italiji u aprilu 2017. godine, Vaclavić je tokom bekstva došao do Španije. U decembru te godine, krijući se od policije ubio je tri osobe, a za te zločine sudi mu se pred španskim sudom.

- Vaclaviću će se suditi pred sudom u Teruelu, a on će iz zatvora u Saragosi biti prebačen u Zuera zatvor gde se nalazi mesto za svega 36 zatvorenika. Iako je najpre bilo najava da će u petak biti prebačen autobusom, to se nije dogodilo, te će sa visokim merama bezbednosti biti transportovan - navodi portal Heraldo.

Vaclavića će prema navodima španskih medija u zatvor prebaciti specijalni tim.

- On će svakog dana biti vožen od Zuere do suda u Teruelu, a put će trajati dva sata u jednom smeru. U koloni će se naći različita vozila, a najverovatnije će se kretati u zoru da bi u zgradi suda bili u 9 časova svakog jutra - preneo je portal.

Suđenje, kako navode mediji, počinje u ponedeljak, a biće prenošeno na pojedinim televizijama i portalima.

- Planirano je pet dana suđenja, biće saslušano 70 svedoka i veštaka, a Vaclavić će svedočiti iz blindirane staklene kabine - navode mediji.

(Kurir.rs/ J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track