OPTUŽNICA PROTIV MIKE ALEKSIĆA NIJE PODIGNUTA, A SVE JE BILO SPREMNO: Evo šta se desilo i zašto je došlo do promene
Foto: Dado Đilas

osumnjičen za silovanje i seksualno uznemiravanje učenica

OPTUŽNICA PROTIV MIKE ALEKSIĆA NIJE PODIGNUTA, A SVE JE BILO SPREMNO: Evo šta se desilo i zašto je došlo do promene

Crna Hronika -

Optužnica protiv Miroslava Mike Aleksića (68) za silovanje i seksualno uznemiravanje nije podignuta u petak iako se očekivalo, jer bi, navodno, trebalo da budu saslušana još dva svedoka koje su predložili advokati oštećenih.

Naime, iako je prvobitni plan bio podizanje optužnice, u međuvremenu je došlo do njegove promene.

- Sve je bilo spremno za podizanje optužnice, a onda su advokati oštećenih predložili nove svedoke - navodi sagovornik i otkriva da je reč o dvojici veštaka koji su radili psihološko veštačenje glumice Milene Radulović, a koji bi mogli mnogo toga da kažu što bi osvetlilo ovaj slučaj.

Kako sada stvari stoje, novi svedoci trebalo bi da budu saslušani do kraja ove nedelje, a najverovatnije u četvrtak. Posle toga, očekuje se i podizanje optužnice.

Miroslav Mika Aleksić, Milena Radulović
foto: Vladimir Šporčić, Nemanja Nikolić

Kako su mediji pisali, psihološkom veštačenju bilo je podvrgnuto svih devet devojaka, žrtava Miroslava Mike Aleksića. Rezultati veštačenja ukazali su da su devojke govorile istinu o tome kako ih je nastavnik glume silovao i seksualno zlostavljao.

Kako je ispričao punomoćnik nekih od žrtava Jugoslav Tintor, žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog intenziteta". Prema nalazu veštaka, iskazi devojaka o tome šta su preživele od Aleksića mogu se smatrati potpuno validnim. Iz veštačenja proizlazi da se ponašaju iskreno, da kod njih nema konfalublacije (popunjavanje rupa u sećanju izmišljenim, fiktivnim detaljima), poremećaja, mitomanije, fantastike.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu produžio je u petak za još mesec dana pritvor Aleksiću koji se sumnjiči da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

Protiv Aleksića je Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo istragu za ukupno 19 krivičnih dela, u 11 je reč o polnom uznemiravanju, osam su krivična dela silovanja, a sva su izvršena od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje su to učinile i druge devojke. Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

01:21

DOKLE JE STIGAO SLUČAJ MIROSLAVA MIKE ALEKSIĆA: Prvostepeni postupak moguć već za tri meseca? (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track