EVO ŠTA JE MILAN BEKO REKAO IZA ZATVORENIH VRATA U SUDNICI: Vremenom sam uvereniji da je Zdravković pucao na mene!
Foto: Kurir

suđenje

EVO ŠTA JE MILAN BEKO REKAO IZA ZATVORENIH VRATA U SUDNICI: Vremenom sam uvereniji da je Zdravković pucao na mene!

Crna Hronika -

Milan Beko danas bi trebalo da pred Višim sudom u Beogradu svedoči u postupku protiv Aleksandra Zdravkovica koji je optužen da je biznismena pokušao da ubije u novembru 2014. godine.

Ovo je ponovljeno suđenje, a tokom prvog postupka, Beko je na svedočenju izjavio da bi Zdravković mogao da bude osoba koja je pucala u njega ispred kuće na Senjaku. Zdravković je pušten iz Centralnog zatvora i nalazi se u kućnom pritvoru.

Aleksandar Zdravković, suđenje
foto: Nikola Anđić

Kako javlja Kurirov reporter sa lica mesta, Beko je u pratnji policije ušao na sporedni ulaz Palate Pravde. Policijsko obezbeđenje koje sedi pored njega u hodniku, dok čekaju vreme za početak suđenja, ne dozvoljava da Beko bude fotografisan.

Milan Beko uzjavio je danas da sa još većom sigurnošću može da kaže da je Zdravković osoba koja je pucala u njega, jer kako vreme prolazi, slike su mu jasnije. Rekao je da se sa čovekom koji je ispalio hice gledao oči u oči i da napadač nije imao masku, već samo kapuljaču.

Zdravković je ustao i rekao da mu je žao.

- Gospodina Beka mogu da pogledam u oči, ja nisam ta osoba - rekao je Zdravković.

Podsetimo, Zdravković je negirao optužbe da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je tom prilikom doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Njemu se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji mu je u julu prošle godine ukinuo osuđujuću presudu i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine.

Ukinutom presudom bio je osuđen na 10 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track