Najnovije vesti

U ISTRAZI PROTIV ALEKSIĆA SASLUŠANI POSLEDNJI SVEDOCI: Psihijatar i psihoterapeut detaljno opisali način lečenja Milene Radulović
Foto: Dado Đilas

novih dokaznih predloga

U ISTRAZI PROTIV ALEKSIĆA SASLUŠANI POSLEDNJI SVEDOCI: Psihijatar i psihoterapeut detaljno opisali način lečenja Milene Radulović

Crna Hronika

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kako saznaje Tanjug, danas su saslušana poslednja dva predložena svedoka u istrazi protiv vlasnika privatne škole glume Miroslava Mike Aleksića (68), osumnjičenog da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

Saslušani su psihijatar i psihoterapeut kod kojih se ranije lečila glumica Milena Radilović, koja je prva prijavila silovanje, a ispitani su na predlog njenih advokata. Oni su u svedočenju detaljno opisali način Radulovićkinog lečenja, odnosno faze lečenja kroz koje je prolazila nakon trauma koje je preživela u školi glume sa Aleksićem.

Miroslav Mika Aleksić, Milena Radulović
foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

Jedan od njenih punomoćnika, advokat Jugoslav Tintor, potvrdio je Tanjugu da u ovoj istrazi nema novih dokaznih predloga i da se sada očekuje odluka tužilaštva o podizanju optužnice. Nakon formalnog završetka istrage, tužilaštvo ima zakonski rok od 15 dana za odluku o podizanju optužnice.

Tužilaštvo je krajem prošle sedmice odlučilo da ispita psihijatra i psihoterapeuta, nakon što je u sredu zvanično saopštilo da je istraga završena.

Aleksiću je u petak, 9. aprila, pored ostalih razloga, Apelacioni sud produžio pritvor za još mesec dana jer navodeći da istraga protiv njega još nije okončana, a da je "neophodno sprovesti radnje na koje tužilac ukazuje u svom predlogu".

Apelacioni sud je Aleksiću produžio pritvor i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, s obzirom da se sve dešavalo u njegovoj školi glume.

Protiv Aleksića Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istragu za ukupno 19 krivičnih dela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...