TAJNI POZIVI IZ CZ: Klan Velje Nevolje telefonom iz ćelije PRETI, ČISTI DOKAZE I REKETIRA!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Dragan Kadić, Dragana Udovičić, printscreen

AKTIVNI I IZ ZATVORA

TAJNI POZIVI IZ CZ: Klan Velje Nevolje telefonom iz ćelije PRETI, ČISTI DOKAZE I REKETIRA!

Crna Hronika -

Pronalazak mobilnog Marka Miljkovića, drugog čoveka kriminalne organizacije, u CZ pokazao kako su ucenjivali poznate poput Tamare Đurić, Jelene Krunić, Radeta Petrovića, Kimija...

Mobilni telefon veličine upaljača koji su stražari pronašli u Centralnom zatvoru, u ćeliji Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka, biće poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li su s njega upućivane pretnje svedocima, navodnim dužnicima, vođama drugim navijačkih frakcija, ali i javnim ličnostima!

Miljković je, podsetimo, u pritvoru od 4. februara, kada je uhapšen s Belivukom, zvanim Velja Nevolja, kao organizator zloglasne kriminalne grupe koja je osumnjičena za ubistva, otmice, pranje para i trgovinu drogom!

Menja boju glasa

- Proverava se kada je telefon unet u Centralni zatvor i na koji način, kao i koliko dugo ga je Miljković koristio. Posebno će biti interesantno da se utvrdi koga je sve sa ovog telefona pozivao. Sumnja se da je Miljković i iza rešetaka upravljao klanom, čistio dokaze, reketirao, ucenjivao i zastrašivao ljude, davao instrukcije članovima koji nisu uhapšeni, dobijao informacije šta se dešava napolju - kaže sagovornik Kurira.

Ovaj telefon  košta oko  2.000 dinara Mobilni koji koriste zatvorenici
Ovaj telefon košta oko 2.000 dinara Mobilni koji koriste zatvorenicifoto: screenshot

Izvor Kurira otkriva da se proverava i da li su pretnje stigle s telefona koji je pronađen u pritvorskoj ćeliji.

- Registrovan je signal telefona iz ćelije jer u zatvoru postoje lokatori i izvršen je vanredni pretres. Mini-telefon otkriven je u flaši punoj soli, koja je Miljkoviću služila kao improvizovani teg. Ovaj telefon košta oko 2.000 dinara i puni se kablom preko LCD televizora. Na njemu je teško kucati poruke, ali nije nemoguće. Još jedna specifičnost ovog telefona jeste da ima opciju da menja boju glasa - objašnjava naš sagovornik i dodaje da kod uhapšenih članova ovog klana nisu pronađeni telefoni u ćelijama.

Podsetimo, kako je Kurir nedavno objavio, posle hapšenja obe grupe njeni članovi nastavili su da prete i zastrašuju iako su uhapšeni. Veliki broj poruka, ali i telefonskih razgovora u kojima su pozivali ljude da Velji vrate dugove, ali i da mu ne okreću leđa objavljivan je preko Instagrama. Bivša učesnica rijalitija Jelena Krunić je pretnje prijavila policiji.

- Navodno, od nje su zahtevali da se izvini Belivuku i povuče svoje izjave u kojima ga je nazivala „Veljicom Nevoljicom pi****om“ - podseća sagovornik Kurira.

Na udaru je bila i starleta Tamara Đurić, kojoj su poručili da vrati Belivuku dug od 200 evra.

- Hoću da j**** i tebe i tvog verenika, slino jedna, jesi čula? Kad ćeš dve glave da vratiš za Velju, siso jedna, je li - poručeno je starleti.

Ostvarene pretnje

Poziv je dobio i vođa jedne Partizanove frakcije Rade Petrović.

- Kaži mi, s obzirom na to da je Velja sad unutra, je l’ planiraš da letiš malo ili ćeš se vratiti tamo u rupu - pitao je muškarac Petrovića.

Na istom Instagram profilu posle ovih poziva osvanula je objava: „Ima li ko Kimijev broj pošto sada idemo njega da tražimo.“ Miloš Radisavljević Kimi je jedan od vođe navijača Partizana. Poznato je da su neke pretnje i ostvarene, jer su navijači Aleksandar Šarac i Goran Veličković nestali nakon što su mesecima terorisani na društvenim mrežama.

Uprava

Ćute o telefonu u ćeliji

l Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, u čijoj su nadležnosti svi zatvori i pritvori u Srbiji, juče nisu odgovarali na pozive Kurira, pa zvanične potvrde o tome da li je telefon pronađen u ćeliji nije bilo.

- Nastao je potpuni haos, jer je telefon u ćeliji jednog od pritvorenika koji bi trebalo strogo da bude pod nadzorom veliki skandal. Naročito kada se uzme u obzir da je kao član Belivukove i Miljkovićeve grupe uhapšen i jedan aktuelni zatvorski stražar. Osim toga, bila je privedena i službenica koja je bila Belivukov nadzornik dok je služio kaznu kućnog zatvora - podseća sagovornik Kurira.

Ko je doturio mobilni

Rodbina, advokat ili čuvari?

l Istragom koja je pokrenuta trebalo bi da bude utvrđeno ko je Miljkoviću doturio mobilni telefon. Prema rečima našeg sagovornika, postoje tri mogućnosti.

- U posetu mogu da mu dođu samo advokat i najuži članovi porodice, a takođe porodica može da mu dostavlja pakete. Treća mogućnost su komandiri. Nezvanična tarifa takvih usluga koje naplaćuju stražari je od 200 do 500 evra. Malo je verovatno da je to mogao da učini neko u poseti a da nema pomoć iznutra, jer se svi posetioci detaljno pretresaju i prolaze skener - objašnjava sagovornik Kurira i u prilog tome dodaje da se i pritvorenici pretresaju kada se posle posete vraćaju u ćeliju.

štampano izdanje 16.4.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS DVA POKLONA U KURIRU! Dobićete ČETKU ZA PRANJE ČAŠA i dodatak TV EKRAN

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti dva poklona: ČETKU ZA PRANJE ČAŠA i dodatak TV EKRAN.

Četka za pranje čaša je ergonomski dizajnirana i savitljiva kako biste je lakše koristili i prilagodili obliku i veličini čaše koju perete.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Jelena Nikolić: „Kontra šou“ pomera granice dobre zabave. Voditeljka nove emisije ja Kurir televiziji otkriva šta sve gledaoce očekuje od večeras, 16. aprila, u 22 časa u formatu u kojem će naše zvezde otkriti svoje novo lice.

Kalina Kovačević: Od jeseni se vraćam na male ekrane.

Dragan Bjelogrlić: Prvi put u ulozi novinara na filmu.

Plus najave TV serija i najtačniji program.

Kurir, poklanja
foto: Promo

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Zorana Jevtić,Dado Đilas,screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja