Direktor Šuma RS uhapšen zbog mita
Foto: FOTO GLAS SRPSKE

Direktor Šuma RS uhapšen zbog mita

Crna Hronika -
Hapšenje Ljubojevića usledilo je zbog primanja mita.

BANJALUKA – Generalni direktor “ Šuma RS” Srđan Ljubojević uhapšen je po nalogu Specijalnog tužilaštva.Kao Glas srpske objavljuje hapšenje Ljubojevića usledilo je zbog primanja mita.Ljubojevićevo hapšenje potvrdio je i Šef Odlejenja za istrage Specijalnog tužilaštva Republike Srpske Darko Ilić, koji je rekao da je direktor Šuma RS osumnjičen za krivično delo primanje mita.

Direktor "Šuma RS" Srđan Ljubojević uhapšen je u službenim prostorijama preduzeća u Banjaluci, a, po nezvaničnim informacijama, policija je pretresla i njegovi stan i kuću u tom gradu.

Portparolka MUP RS Mirna Šoja potvrdila je da je Ljubojević uhapšen po nalogu Specijalnog tužilaštva koje ga tereti za primanje mita.

Javno preduzeće "Šume RS" godinama posluju sa gubitkom koji je na kraju prošle godine bio oko četiri miliona maraka (oko dva miliona evra).

Ljubojević je za generalnog direktora "Šuma RS" postavljen februara ove godine, a nekoliko meseci pre toga bio je vršilac dužnosti direktora tog preduzeća.

On je kadar Socijalističke partije RS (SP RS).

Dodik zatražio smenjivanje uhapšenog direktora

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić sazvao je vanrednu sednicu Vlade RS pošto je predsednik RS Milorad Dodik od njega zatražio da hitno smeni direktora "Šuma RS" Srđana Ljubojevića koji je danas uhapšen zbog primanja mita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track