NASTAVLJENO SUĐENJE BABIĆEVOM VOZAČU ZA UDES NA RAMPI U DOLJEVCU: Svedočili policajci, sestra nastradale pila lekove za smirenje
Foto: M.S.

Pred Osnovnim sudom u Nišu

NASTAVLJENO SUĐENJE BABIĆEVOM VOZAČU ZA UDES NA RAMPI U DOLJEVCU: Svedočili policajci, sestra nastradale pila lekove za smirenje

Crna Hronika -

Suđenje vozaču "Koridora Srbije" Dejanu Stanojeviću (36) zbog udesa na naplatnoj rampi "Doljevac" kada je u januaru 2019. godine poginula S.G nastavljeno je danas.

Pred Osnovnim sudom u Nišu saslušani su svedoci iz policije. Stanojević se sumnjiči da je na naplatnoj rampi "Doljevac" usmrtio Staniku Gligorijević tako što je ušao velikom brzinom u kanal za naplatu, a ona je bila u automobilu ispred.

Na današnjem suđenju su svedočili policajci koji su se tog juta oko 8.30 našli na licu mesta. Prema pisanju lokalnih medija, policajci Nikola Mitić i Bratislav Micić koji su prvi stigli na mesto nesreće, pojavili su se sa zakašnjenjem na suđenju, a potom je ispitan Mitić. On je posvedočio da je bilo magle na putu kada se dogodila nesreća i dok je dolazio sa kolegom do rampe na mesto nesreće.

"Zatekli smo tri vozila koja su učestvovala u nezgodi. U prvom koje je bilo najdalje, nije bilo nikog. U drugom sam video lice koje je stradalo, kao i vozača i suvozača. U trećem je bilo lice koje je bilo povređeno. Nalazilo se između sedišta. Čovek koji je stajao i telefonirao na 15-ak metara od tog vozila rekao je da je vozač", ispričao je Mitić.

On je potvrdio da mu se optušeni predstavio kao vozač automobila, u kojem je bio i tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić, i sam povređen u toj nesreći.

Pravni zastupnik porodica oštećenih Božo Prelević ponovo je zatražio dostavljanje nedostajuća "dva minuta" snimka sa rampe, navodeći da je tim povodom dopis poslao i predsedniku Srbije i Povereniku za informacije od javnog značaja.

Tokom suđenja vozaču Zorana Babića dogodio se manji incident i to nakon pauze u Osnovnom sudu. Naime, Mirjana Aleksić, sestra pokojne Stanike Gligorijević u hodniku suda iskazala je nezadovoljstvo zbog jednog svedoka koji je na neka pitanja odgovarao da se "ne seća".

Doljevac, rampa, Stanika Grigorijević, suđenje, Zoran Babić, Dejan Stanojević
foto: M.S.

Ona je bila uzrujanapa je popila lekove za smirenje.

- Strašno sam se potresla jer opet nismo došli do saznanja kako je došlo do nesreće. Odgovori svedoka su bili nejasni - kaže Mirijana Aleksić.

Doljevac, rampa, Stanika Grigorijević, suđenje, Zoran Babić, Dejan Stanojević
foto: M.S.

Sledeće suđenje zakazano je za 18. maj. Tužilaštvo je ranije zatražilo da se okrivljenom izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu pet godina bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

Na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu prikazana su četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe "Doljevac", od kojih jedan pokazuje dešavanja u vreme nesreće, ali se prekida na dva minuta, tako da se sudar koji se dogodio u 8.31 časova ne vidi.

(Kurir.rs/M.S./Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track