Najnovije vesti

JUTKA IZAŠAO IZ ZATVORA U ĆUPRIJI: Odležao tri meseca robije za seksualno zlostavljanje! Ljubkam i volkam na slobodi

izdržao kazne

JUTKA IZAŠAO IZ ZATVORA U ĆUPRIJI: Odležao tri meseca robije za seksualno zlostavljanje! Ljubkam i volkam na slobodi

Crna Hronika
13:47h

BEOGRAD - BivšI predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad nekadašnjom saradnicom Marijom Lukić,  izašao je iz zatvora posle odležane kazne.

Bivšem predsedniku opštine Brus istekla je tromesečna kazna i on je pušten iz zatvora u Ćupriji.

Podsetimo, Jeličić je na izdržavanje kazne otišao 24. januara popodne, tri dana nakon termina u kome je trebalo da se pojavi u zatvoru. Prethodno je Osnovnom sudu u Brusu, po mesnoj nadležnosti i Višem sudu u Kruševcu, podneo molbe za odlaganje izdržavanja kazne zbog, kako je naveo, zdravstvenih razloga, ali su one odbijene.

Jeličić je imao pravo da podnese zahtev za uslovni otpust posle dve trećine odslužene kazne, odnosno pre otprilike mesec dana.

Slučaj Jutke, koji je zloupotrebljavao svoj položaj za seksualno uznemiravanje žena, otkriven je kada je njegova nekadašnja saradnica Marija Lukić na svom Fejsbuk profilu objavila deo od čak 15.000 SMS poruka koje je tokom dve godine dobijala od Jeličića.

Pod pritiskom javnosti reagovala je i policija, pa je u martu 2018. godine podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Jeličića samo u slučaju bivše saradnice Marije Lukić. Slučaj je iz Osnovnog suda u Brusu izmešten u Osnovni sud u Kruševcu zbog mogućeg uticaja na sud, imajući u vidu da je reč o bivšem predsedniku Opštine.

Tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, dok je sud ocenio da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza i izrekao bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje.

(Kurir.rs/Tanjug/Alo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...