POLICIJA TRAŽI TELO OD KOTORA DO LOVĆENA! Nestanak Lopičića najveća misterija u ratu crnogorskih klanova! NAVODIO EGZEKUTORE
Foto: EPA/Boris Pejović

češljaju teren

POLICIJA TRAŽI TELO OD KOTORA DO LOVĆENA! Nestanak Lopičića najveća misterija u ratu crnogorskih klanova! NAVODIO EGZEKUTORE

Crna Hronika -

Kavački klan je osumnjičen da stoji iza nestanka Podgoričanina Save Lopičića (37) koji je "tipovao" visokorangirane članove suparničkog "škaljarskog klana" prošle godine u Grčkoj, a onda i sam nestao bez traga!

Crnogorska policija pretražuje teren od Kotora ka Lovćenu, pokušavajući da otkrije da li je u tom delu zakopano Lopičićevo telo. Podgoričanin Savo Lopičić bio je blizak vrhu škaljaskog klana. Već godinu dana spekuliše se da je upravo on "tipovao" Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, Alana Kožara i Damira Hadžića koji su se godinama vešto skrivali u inostranstvu.

Koliko su bili pažljivi govori podatak da su promenili lični opis, imali lažna imena i dokumenta, konstantno su menjali mesta boravka, i komunicirali su sa samo nekoliko ljudi. Savo Lopičić je, prema operativnim policijskim podacima, bio jedan od njih.

Kako se spekulisalo, za cifru od milion evra, Lopičić je kavačkom klanu otkrio gde se četiri istaknuta "škaljarca" skrivaju. Ubice su ih presrele kada su se najmanje nadali i izrešetali ih. Nijedan od četvorice nije imao šanse da preživi. Da je Lopičić taj koji je "tipovao" "škaljarce" otkriveno je 23. juna 2020. godine, kada su na grčkom ostrvu izrešetani Baranin Kožar i Užičanin Hadžić. Njegov DNK, prema nezvaničnim saznanjima, pronađen je u samoj vili koju su ova dvojica iznajmila, ali i u atinskim stanovima u kojima su boravili Dedović i Stamatović, koji su nekoliko meseci ranije izrešetani u restoranu u Atini dok su večerali sa suprugama i decom!

Pretragom telefona ubijenog Stamatovića, ali i Alana Kožara, pronađena je direktna komunikacija sa Savom Lopičićem.

- I Stamatović u Atini i Kožar na Krfu danima pre zločina bili su gotovo svakodnevno na vezi sa Podgoričaninom. Života ih je najverovatnije koštala činjenica što je njihov čovek od velikog poverenja prešao na stranu "kavčana". Slali su mu slike i navodili ga kako da ih nađe. Svi su se oni krili širom Evrope, ali su imali poverenje u njega. Prema nekim informacijama, ovaj Podgoričanin je prenosio informacije, ali i novac - rekao je tada izvor crnogorskih medija.

Koji je razlog da Lopičić pređe u suparnički tabor, zasad se samo nagađa. Preptpostavlja se da je reč o najmanje milion evra, koliko je navodno plaćeno za informacije "o obe lokacije", ali se pominje i osveta za ubistva bliskih rođaka u samom Kotoru.

Trag se gubi u Crnoj Gori

- Postoje jake indicije da je u međuvremenu Lopičić ubijen. Svaki trag mu se izgubio na Pirinejskom ostrvu i to neposredno posle dvostruke likvidacije na Krfu. Pominje se da je njegovo telo zakopano - rekao je tada izvor iz istrage. Crnogorska policija je u međuvremenu došla do informacije da je Lopičić ipak došao u Crnu Goru i da mu se svaki trag izgubio na teritoriji te države, upravo zbog toga istražitelji sada detaljno češljaju terene na kojima se sumnja da je telo zakopano.

Međutim, da situacija bude još bizarnija. Sudija podgoričkog Višeg suda odbio je juče predlog Specijalnog državnog tužilaštva da u pritvor pošalje uhapšenog Slobodana Kašćelana, vođu kavačkog klana, i ostale uhapšene pripadnike ove kriminalne grupe. Kašćelan je juče pušten iz pritvora, oslobođeni su i ranije uhapšeni pripadnici kavačkog klana, a onda je u večernjim satima došlo do preokreta! Mežutim ubrzo je sud je preinačio odluku i Kašćelan je ponovo juče uhapšen u Kotoru!

Policija je saopštila da je raspisala poternicu za drugim čovekom "kavčana" Radojem Zvicera, koji je, po svemu sudeći, pobegao iz Crne Gore jer mu je kako se spekuliše dojavljeno da mu se sprema hapšenje.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track