Najnovije vesti

SUSPENDOVANI ČUVARI IZ OKRUŽNOG ZATVORA U KRUŠEVCU: Napravili propust, pa filmski pobegla 2 pritvorenika!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

sledi im disciplinski postupak

SUSPENDOVANI ČUVARI IZ OKRUŽNOG ZATVORA U KRUŠEVCU: Napravili propust, pa filmski pobegla 2 pritvorenika!

Crna Hronika

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon ustanovljenih propusta za koje se sumnja da su doveli do bekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine.

Protiv zaposlenih će biti pokrenut i disciplinski postupak koji treba da utvrdi njihovu odgovornost za propuste u radu.

Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu.

Uz činjenicu da se zatvor u Kruševcu nalazi u centru grada, podsećamo da je ovaj objekat izgrađen u prvoj polovini prošlog veka i da je već neko vreme u neuslovnom stanju.

Iz ovih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije još preduzela aktivnosti na izmeštanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode.

Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom Bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom.

Podsetimo, pritvorenici Slaviša Stanisavljević (41) i D.S. (37) pobegli su u noći između 23. i 24. aprila iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Kruševcu. Prema nezvaničnim informacijama oni su bili predmet interesovanja pravosuđa zbog sumnje u trgovinu narkoticima, ali u sasvim odvojenim postupcima.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...