Najnovije vesti

KAVČANI SPREMALI UBISTVO DRITANA ABAZOVIĆA: Potpredsednik Crne Gore dobio pojačano obezbeđenje
Foto: EPA / Boris Pejović

pretnje

KAVČANI SPREMALI UBISTVO DRITANA ABAZOVIĆA: Potpredsednik Crne Gore dobio pojačano obezbeđenje

Crna Hronika
17:52h

Pojačano je obezbeđenje Dritana Abazovića jer postoje indicije da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana spremali likvidaciju potpredsednika Vlade.

To tvrde iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) objašnjavajući da su do takvih informacija došli preduzimajući mere i radnje na rasvetjavanju ubistva Zorana Ašanina, koje se desilo juče u Mojkovcu.

U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan Slobodana, da kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmerene na ugrožavanje života potpredsednika Vlade Crne Gore, gospodina Dritana Abazovića - saopšteno je iz MUP-a.

Oni ističu da imajući u vidu značaj prethodno realizovanih aktivnosti, a svesni činjenice da su pripadnici navedene organizovane kriminalne grupe deo širih regionalnih struktura, prvenstveno su preduzete dodatne mere i radnje na zaštiti bezbednosti Abazovića. 

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...